21 грудня  у Port creative hub відкриється персональний проект «Птахи і квіти» Дар’ї Кольцової, в якому художниця розмірковує над відчуттям свободи та несвободи.

Експозиція об’єднає керамічні скульптури та чорно-білі колажі, створені зі ксерокопій власного тіла художниці.

«Серед встановлених суспільством правил я вирішила віднайти можливість свободи. Так почала експериментувати із різними техніками створення фігуративного зображення на межі перформансу, однією з яких стало ксерокопіювання власного тіла — ніби “малювання” світлом. На виставці глядач не знайде ані квітів, ані птахів. Замість них — тривожні пастки, небезпечні сильця та «спіймані» травмовані тіла: світ після втрати невинності», — розповідає Дар’я Кольцова.

Із ксерокопій частин тіла художниця створила масштабні колажі – метафоричне тіло, що відсилає до роздумів про утримання та заборони, табу та обмеження свободи (особистої та професійної), дослідження власної тілесності.

Коли: 21 грудня – 20 січня,
14:00-20:00 (щодня, крім понеділка)
Де: Port creative hub,
вул. Набережно-Хрещатицька, 10-А
Вхід вільний
реєстрація

Дар’я Кольцова – художниця, кураторка, дослідниця. Народилася 1987 року в Харкові, живе і працює в Києві. Номінантка на премію PinchukArtCentre 2015, отримала гран-прі конкурсу молодих українських художників МУХі-2015. Крізь призму приватних історій та спогадів Дар’я досліджує сучасне суспільство, намагається знайти відповіді на складні питання.


Матеріал підготовлено за підтримки Port creative hub та групи компаній «Нові продукти»