Оновлена інформація: виставка відбудеться 16-22 грудня на першому поверсі комплексу «Торонто-Київ» (вулиця Велика Васильківська, 100). Подія на Facebook.


6-го грудня на 7-му поверсу ЦУМу відкриється виставка «Мистецтво жіночого оргазму», на якій українські художники представлять свої роботи на цю тему. Серед авторів — Ніна Мурашкіна, Тетяна Малиновська, Маша Куліковська, Маша Шубіна, Микита Кравцов, Аліна Заманова, Юрій Коваль та інші.

Організатор виставки, бренд Durex, підтримує ідею говорити про секс чесно і відкрито — жінки можуть і повинні мати право на задоволення, на можливість говорити про свої сексуальні переживання. Одна з ключових ідей проекту — оргазми для всіх, а не лише для чоловіків. Тему розкриватимуть через арт-об’єкти: картини, скульптури, фотографії і навіть розписи на тарілках.

Над створенням виставки працювали і чоловіки, і жінки. Кураторка — Лілія Чавага, українська художниця, учасниця виставки «Feldman art park» (2015), фестивалю Gogol fest (2015) та інших.

Лілія Чавага

«Ця виставка про жінок, про дослідження і пізнання свого тіла, ідентифікацію власної жіночої сексуальності, прийняття себе і потребу у любові і задоволенні. На виставці буде представлений і чоловічий погляд у роботах Юрія Коваля, Анатолія Бєлова і Микити Кравцова. Адже це і чоловіча проблема також: задовольнити емоційну потребу жінки у збільшенні задовлення від сексу», — коментує Лілія Чавага.

Крім мистецької мети, бренд Durex вкладає у проект соціальну місію — зняти табуйованість з питання жіночого оргазму, допомогти людям більш вільно обговорювати секс, пробувати щось нове, щоб відчувати більше задоволення. За результатами дослідження Durex*, ⅔ жінок не завжди отримують оргазм, а якщо й отримують, то переживають його менш інтенсивно і яскраво, ніж чоловіки. Щоб допомогти вирішити цю проблему, бренд Durex створив для жінок гель Durex Intense Orgasmic, який підсилює відчуття під час оргазму.

ЩО: Виставка «Мистецтво жіночого оргазму»
Де: галерея «Арт ЦУМ» (за підтримки Sky Art Foundation), 
7 поверх ЦУМу (вулиця Хрещатик, 38)
Коли: з 6 по 17 грудня, з 10:00 до 22:00
Вхід вільний

* — Джерело: глобальні дослідження за замовленням Reckitt Benckiser категорії сексуального здоров’я Durex®, проведені Harris Interactive, 2011 р., 2017 р. new messages

Автор обкладинки — kinder album


Матеріал підготовлено за підтримки Durex