24 серпня в Чорноморську відбулося відкриття 15 ювілейного музичного фестивалю Koktebel Jazz Festival. Перший день фестивалю співпав зі святкуванням Дня Незалежності України, тому організаторами було прийнято рішення присвятити його українській музиці. «Музика Незалежності», яка звучала цього вечора зі сцени включала в себе виступи колективів, що в різні роки виступали на Koktebel Jazz Festival.

Відкривав концерт фронтмен легендарного німецького гурту De Phazz, засновник сольного проекту - Карл Фрієрсон. У цьому році Карл став Special Guest фестивалю, а його виступ відркив слухачам артиста з абсолютно несподіваного боку. На сцену Карл вийшов разом з PERFORMANCE BIG BAND Володимира Алексєєва, задавши вечору відмінний настрій. Вокальний секстет MANSOUND підготував спеціальну програму українських пісень, а Katya Chilly Group презентувала пісні в форматі 412 Гц.

Окремим фестивальним сюрпризом стало спільне виконання гімну України Карлом Фрієрсоном, MANSOUND і Katya Chilly. Зал підспівував хором.

THМК повернулися на сцену Koktebel Jazz Festival з проектом ТНМК Jazzy, ідея якого народилася і вперше була презентована саме на фестивалі в 2004-2005 роках. Оригінальні пісні гурту, зіграні в джазових обробках, відмінно поєднувалися з нічним пляжем і фестивальним настроєм.

Закривати день випало Мирославу Кувалдіну та гурту The ВЙО.

Усього на Koktebel Jazz Festival свою роботу розпочали п'ять сцен: Nu Jazz Stage - головна сцена фестивалю, Open Stage - відкрита сцена фестивалю для молодих артистів, джазова сцена під керівництвом Олексія Когана «Джаз і Море», сцена для акустічних експериментів Camp Stage та нічний майданчик Special Stage. Також працюють арт-простір ARTISHOCK, кінозал і дитяча зона.

Додатково 24 серпня на пляжі Чорноморська пройшов кастинг усіх бажаючих взяти участь в зйомках експериментального фільму про фестиваль Jazz I More. Відбір проходив під слоганом «Створи власну кіноісторію» і став унікальним випадком, коли відвідувачам було запропоновано спробувати себе не тільки в ролі акторів, а й також операторів, сценаристів,режисерів, художників, артистів різнопланових жанрів та інших учасників команди. Усього в кастингу взяло участь понад 100 людей, протягом дня знімальна група була повністю укомплектована, а набір заявок закритий.

Зйомки проходитимуть усі чотири дні на Koktebel Jazz Festival, а головними героями кіно стануть музика, море і всі друзі фестивалю. Koktebel Jazz Festival триватиме в Чорноморську ще три дні, гостями фестивалю у ці дні стануть:

Вагоновожатые, Shantel, Asian Dub Foundation, Jay Jay Johanson, Maru та інші.

Фото: Прес-центр Jazz Koktebel