30 червня – третій день фестивалю Atlas Weekend. Хедлайнери: John Newman та The Prodigy. The Village Україна разом з фестивальниками переживає стіну пилюки під час The Prodigy, співає хіти Brainstorm та John Newman та танцює під нічні сети.

У метро до станції Виставковий центр легко визначити, хто прямує на Атлас. Вхідні браслети на руках, зручний одяг, наплічники або сумки-бананки на плечах. Фестивальники переглядаються і усміхаються, помітивши в інших браслет на руках. У підземних переходах цього разу без заторів і черг.

Третій спекотний день на фестивалі – температура +30. Цього дня виживати допомагає легкий вітер. Компанія на карематі під сценою розповідає, що досі сподіваються на традиційну для Атласу зливу (попередні два фестивалі не проходили без дощу – ред.).

Українські інді-музиканти Secret Avenue презентують нову пісню. Їхному фронтемену не заважає виступати навіть милиця і нещодавній візіт в травмпункт. Bahroma цього разу виступає з танцювальним супроводом від Apache Crew.

«You look fucking incredible!», – вигукує до натовпу людей під головною сценою британець John Newman. Його хіти «Give me your love», «Love me again», «Come and get it» і танці на сцені запалюють публіку.

А тим часом на другому поверсі покинутої будівлі, де знаходиться Art Stage, виступає Zapaska. «Як можна так натхненно грати соло на окулеле?», – перепитує молодий хлопець в окулярах своїх друзів.

Після виступу John Newman частина людей залишається під сценою, хоч до The Prodigy ще більше години перерви.

На West Stage латвійці Brainstorm співають свій хіт «На заре». Троє хлопців в чорних майках перемовляються між собою: «Пацани, пішли займати місця на Продіджі?».

Організатори попереджували про специфічне світло та підсилювачі звуку, які будуть під час виступу The Prodigy. Просили тих, кому може стати зле – утриматися від походу на концерт.

Звучить «Firestarter», в натовпі починається слем, над натовпом під сценою здіймається курява. Люди роблять пов’язки на обличчя з футболок. Хто був завбачливим – має з собою распіраторні маски. Чоловік жартує про куряву: «Ось тобі і українські чорноземи!».

– All my Prodigy people here!, – вигукує Кіт Флінт.

Під «Smack my bitch up» всі зовсім забувають про стіну пилу.

У порівнянні з попередніми днями Атласу, цієї ночі багато людей залишається на DJ-сцені. Хтось танцює, хтось відпочиває сидячи/лежачи/з кальяном під сети від Сape Cod та Mujuice.

О другій ночі виступає Goldie. Стоїть запах трави. Хто не дійшов до Goldie – танцюють прямо в фотозоні від Z-Games під Дзідзьо.