Перший день фестивалю Atlas Weekend 2017 організатори зробили безкоштовним в честь Дня Конституції України. Хедлайнери: VERKA SERDUCHKA & Band, Сергій Бабкін, Воплі Відоплясова. The Village Україна публікує фото з фестивалю і доповнює їх власними спостереженнями.

За кілька годин до початку музичної програми, в метро починає здаватися, що люди їдуть лише в напрямку ВДНГ. В підземному переході – затор. Натовп повільно проштовхується під землею у напрямку входу до ВДНГ. Задуха. Хтось перебігає проспект, ігноруючи перехід.

Немісцеві перепитують, як пройти на ВДНГ.

При вході на територію фестивалю черги невеликі,  рухаються швидко. Когось дивують правила фестивалю. Жінка, яку не пропустила охорона, телефонує друзям:

– Андрюха, ми взялі піво і нас не пропускают!

Перед початком музичної програми одиниці займають місця під головною сценою. Дуже гаряче, тому більшість переховується в зоні фудкорту, яка перетворюється на фестиваль вуличної їжі.

– На вихідні треба таки на пляж, – жінка не витримує спеки і їде геть з фестивалю.

Більшість відвідувачів без фестивальних браслетів – ймовірно, прийшли саме на безкоштовний день.

Починають грати «Без обмежень» та «Green Grey», люди підтягуються до головної сцени. На Сергія Бабкіна зібралися і шанувальники, і ті, хто почують його вперше. Спека по-трохи спадає, Бабкін каже «Было бы потемнее – было б посвежее», просить запалити ліхтарики і заспівує «Пробач мені» та «Ще осінь зовсім молода».

Паралельно на East Stage сцені грає «Скрябін». На сцену виходить Женя Галич з «Ти мені не даєш», сюди ж підтягуються люди з головної сцени під час перерви після Бабкіна. Усі виступи тривають за розкладом.

На Воплі Відоплясова люди повертаються до головної сцени. Спочатку лише постукують ногами, чи похитуються в такт музиці, але на «День народження» та «Весна» вже ніхто не може встояти. Аtlas Weekend танцює, водить хороводи, Олег Скрипка заводить зі сцени «Були-були-були на селі». Волонтери роздають картонні зірки на голову а-ля Вєрка Сердючка, публіка охоче розбирає.

Серед слухачів – і діти з сім’ями, молодь, і люди старшого віку. Справа – мама танцює з дитиною, тато тримає ведмедика в руках. Зліва – компанія молодих людей, які дивом пронесли на фест дві пляшки міцного алкоголю і канапки.

На North Stage запалює Constantine. Після нього – Антоха МС, тому сюди підтягуються ті, хто не очікує хедлайнера із зіркою на голові.

У черзі за пивом чути чоловічий вигук: «О, там уже Сєрдючка х*ярит». Майже все поле навпроти головної сцени заповнене людьми, які танцюють під Вєрку і підспівують знайомим хітам. «Ще не вмерла Україна, єслі ми гуляєм так!»

Метро хоч і працює на годину довше, проте ледве витримує натовп людей, які хочуть дістатися додому по завершенню основної програми. Тариф на UBER зростає в 2 рази. Частина фестивальників відправляється додому пішки, чи в напрямку сусідньої станції метро. На дорозі до метро «Голосіївська» – поодинокі картонні зірки Вєрки Сердючки.

Atlas Weekend 2017, день 2: Kasabian, Alex Clare та Three Days Grace

Далі буде