18 травня о 15:00 кураторське об’єднання «Худрада» проведе на Михайлівській прощі у Києві акцію «Синдром того, хто вижив».

Художники спільно з відвідувачами події зведуть та демонтують конструкцію, присвячену анархітектурним формам і спільнотам, які споруджують халабуди в міських просторах.

Роботу присвятять поселенням ромів та іншим стихійним поселенням людей. Вона буде подібною до зруйнованої у 2017 році хижі в поселенні ромів у Дніпровському районі Києва.

«Колективний процес будівництва стане спільною заявою про те, що найрізноманітніші спільноти можуть і мають мирно співіснувати в Україні», – кажуть організатори.

Акція відбудеться в рамках другої частини проекту «Союз буд». Перша частина «Союзу буд» відбулась на 55 Венеційській бієнале. В основі проекту – фотодокументація зруйнованого поселення ромів, яка була зроблена Євгенією Бєлорусець. Авторка архітектурного проекту – Дана Косміна.


19 квітня представники націоналістичної організації С14 розібрали та спалили табір ромів на Лисій горі. Голова поліції Києва заявив, що це було не спалення табору, а суботник, під час якого спалили залишене ромами сміття, а самі роми не зверталися до поліції щодо побоїв чи насильства.

Після публікації у ЗМІ відео розгону табору, на якому зафіксовано, як активісти С14 у масках біжать за ромами, кидають у них камінням та використовують газові балончики, поліція порушила дві кримінальні справи.

Коли

18 травня о 15:00

Де

Михайлівська площа

Скільки

безкоштовно