Виробництво фільму «Донбас» українського режисера Сергія Лозниці підтримає створений при Раді Європи фонд підтримки спільного кіновиробництва і прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт EURIMAGES, повідомляє Держкіно.

«Фільм буде складатися з низки епізодів: практично відтворених в ігровому кіно справжніх історій, що трапилися на окупованих територіях. Кілька героїв будуть пов'язувати епізоди між собою і передавати одне одному, немов естафетну паличку, увагу глядачів», – розповідає про свій задум режисер.

Фільм «Донбас» створюють за спільної участі України, Німеччини, Нідерландів та Франції за підтримки Держкіно. Українським продюсером виступає кінокомпанія Arthouse Traffic.

Прем’єру запланували на 2018 рік.


Сергій Лозниця – один із найбільш відомих у світі українських режисерів сучасності. Його фільм «Щастя моє» (2010) став першою українською стрічкою часів незалежності, яка брала участь в офіційному конкурсі Каннського фестивалю. Також у Каннах відбулись прем’єрні покази інших картин Лозниці – «Майдан» (2014) та «Лагідна» (2017).

обкладинка: Anthony Airoldi