З 13 по 20 грудня в кінотеатрі «Київ» відбудеться фестиваль «Нове британське кіно».

«Нове британське кіно» відкриється психологічним трилером Йоргоса Лантімоса «Вбивство священного оленя» з Коліном Фарреллом і Ніколь Кідман. У своїй новій роботі автор «Лобстера» та «Ікла» досліджує тему помсти та привидів минулого, які переслідують головного героя – успішного кардіохірурга. Фільм був відзначений нагородою Каннського кінофестивалю за найкращий сценарій і є одним із лідерів за кількістю номінацій на премію Європейської кіноакадемії.

Ще одна прем'єра з програми Канн – переможець у категорії «найкращий сценарій», містичний трилер «Тебе ніколи тут не було» режисерки Лінн Ремсі («Щось не так з Кевіном»). За роль колишнього агента ФБР, який займається порятунком дівчат із мереж секс-торгівлі, Хоакін Фенікс удостоївся премії за найкращу чоловічу роль.

В рамках фестивалю покажуть продовження культового фільму «На голці», знятого Денні Бойлом за романом Ірвіна Велша. Сиквел отримав назву «Т2: Трейнспоттінґ» та розповість про повернення Рента в Единбург. Сюжет картини базується на романі Велша «Порно» – у фільмі головні герої намагаються організувати бордель. До своїх ролей знову повертаються Юен Макґреґор, Джонні Лі Міллер, Юен Бремнер та Роберт Карлайл.

Біографічна драма «Останній портрет» познайомить глядачів із творчістю одного з найвидатніших митців ХХ століття – Альберто Джакометті.

Про кохання молодого британського фермера і румунського мігранта розповість драма «Земля божа». Дебютну роботу Френсіса Лі називають «британською «Горбатою горою» за пронизливість і тонкий психологізм.

Також на фестивалі покажуть добірку найкращих короткометражних стрічок за версією Британської академії кіно- і телемистецтва (BAFTA).

Всі фільми демонструються мовою оригіналу з субтитрами.

Коли:

13-20 грудня

Де:

кінотеатр «Київ», вул. Велика Васильківська, 19