У Києві обрали найкращу соціальну рекламу за версією Molodiya Festival.

Переможці отримали грошові призи та ротацію у мережі кінотеатрів «Планета Кіно» у п’яти містах України.

На третьому місці ролик з Вірменії.

«Після Геноциду 1915 року вірменам довелося нелегко. Тоді знадобилася допомога усього світу для того, щоб пережити цей удар історії. Тому ми кажемо «спасибі» народам, які прийняли нас і підтримали у важкий момент», — розповідають автори Андранік Берберян та Андрій Лідаговський.

3 місце Molodiya Festival 2017. Режисери: Андранік Берберян, Андрій Лідаговський (Київ)

На другому місці соціальна реклама про чіпування домашніх тварин.

«Ця реклама створена для промотування у Львові системи чіпування тварин. Це розповідь про особливість системи, коли за допомогою мікрочіпа, що його безболісно вводять під шкірку тварини, можна ідентифікувати її власника. Львів стане першим містом в Україні, де за підтримки місцевих комунальних служб (ЛКП «Лев») чіпування домашніх собак системно проводитиметься як соціальний проект: перші п’ять тисяч тварин будуть прочіповані безкоштовно», — кажуть автори Young&Hungry production.

2 місце Molodiya Festival 2017. Режисер: Омелян Ощудляк

Переможцем фестивалю стала робота про електронний реєстр тварин Animal ID.

«Щодня в Україні губляться сотні, а можливо навіть і тисячі тварин! На жаль, більшість із них не повертаються додому, бо просто забули чи не можуть сказати адресу проживання. Наш соціальний ролик показує, що рішення є і воно надзвичайно просте — зареєструвавши свого чотирилапого друга один раз, ви турбуєтесь про нього назавжди», — пояснюють режисери Аліна Маточкіна та Микита Булгаков.

Призер фестивалю соціальної реклами Molodiya Festival 2017

Всього у фінал фестивалю потрапило 15 роликів. Серед них — робота режисерів Тараса Підгірняка та Арсенія Бортника. «121 український боєць досі знаходиться у полоні. Доки у неволі вони — не вільна вся країна», — описують свою роботу автори.

Режисери: Тарас Підгірняк, Арсеній Бортник

У шортлисті також — реклама режисера з Дніпра Віктора Масляєва про підприємництво: «Важливо підняти бізнес на якісно новий рівень, це дозволить Україні стати справжньою країною підприємців, пожвавити економіку та створити мільйони нових робочих місць для всіх українців, які бажають працювати задля себе та своєї країни», — каже режисер.

Режисер: Віктор Масляєв

Фото обкладинки: kirilltigai.com