BRUTTO презентуває відео на пісню «Папяроска». Трек увійшов у третій альбом гурту – «Рокі».

Режисер відео – Андрій Давидовський. Кліп знімали у Києві. Основною локацією стало приміщення недобудованого корпусу Інституту нейрохірургії. Зйомки тривали два дні.

Текст пісні написав Сергій Жадан. На білоруську мову його переклав поет та перекладач Андрій Хаданович.

BRUTTO - ПАПЯРОСКА / 2017

«Ми з BRUTTO зробили перекур перед масштабним туром «Рокі». Згадали дворово-хуліганську юність, романтику неформальних тусовок, перші кроки в рок-музиці. Сергій Жадан та Давидовський добре знають, що таке тусовки 90-х. Вони – олдові та трушні учасники цих незабутніх шабашів та панківських оргій», – каже лідер гурту Сергій Міхалок.

Це вже не перша спільна робота режисера Андрія Давидовського та BRUTTO. Раніше режысерй знімав кліпи на пісні «Гирі», «Родны край» та «Olympia», а також лірик-відео на пісню «Чорний обеліск».

«Після багатошарового та трагічного «Родного краю» та в певній мірі політ-соціального «Чорного обелiска» ми повернулися до самого початку нашого творчого знайомства – до естетики «Гирь». «Папяроска» несвідомо вийшла певним пріквелом до «Гирь». Не в буквальному сенсі, тут скоріше мова про візуальні прийоми та настрій. Легкість, гротеск, пубертатна романтика, невгамовна енергія. Іноді корисно не бути аж надто серйозними», – пояснює Андрій Давидовський.

«BRUTTO дають по-справжньому прикурити. Найбільш щемка й пронизлива пісня з нового альбому. Історія про щасливе дитинство, з якого виростають усі наші шкідливі звички. Драйвово, як і повинно бути в дитинстві», – розповідає про текст Сергій Жадан.

Жадан, окрім «Папяроскы», написав тексти ще трьох пісень з останнього альбому Brutto.

Гурт відправляється у великий тур 23 містами України. 5 жовтня концерти стартують у Запоріжжі. Фінальний концерт заплановано на 18 листопада в Києві.

 1 травня гурт Brutto опублікував новий альбом «Рокі». У нього увійшло 12 пісень білоруською, українською та російською мовами. Також до альбому увійшов кавер на пісню Кім Вайлд – Cambodia (1982).

 Влітку 2017 під час фестивального сезону BRUTTO зіграли на угорському фестивалі Sziget.