В «Мистецькому Арсеналі» з нагоди зустрічі YES показали новий перфоманс іспанського художника Сантьяго Сьєрра.

«Цей перфоманс є церемоніальним актом підрахунку 1 000 000 доларів США в українській гривні, що становить близько 25 000 000 гривень. Робота продовжує серію перфомансів, під час яких Сьєрра балансує між тим, що є легальним, а що ні та змушує глядачів задуматися», — кажуть у PinchukArtCentre.

Перформанс Сантьяго Сьєрра – 1 000 000 USD в PinchukArtCentre 15 вересня 2017/ Андрій Баштовий

Перфоманс триватиме 12 годин та буде демонструватися протягом всього першого дня конференції YES. Три жінки протягом 12 годин перераховують мільйон доларів у гривнях. Кожна відраховує мільйон, запаковує це у вакумований пакет.

Перформанс Сантьяго Сьєрра – 1 000 000 USD в PinchukArtCentre 15 вересня 2017/ Андрій Баштовий

«Робота відображає роль грошей: підрахунок 1 000 000 доларів готівкою нагадує нам про те, що гроші все ще керують процесами, що відбуваються у кулуарах влади. Зокрема, в Україні хабарництво та корупція гальмують модернізацію, реформи та верховенство права, продовжуючи модель поведінки, що існувала до Євромайдану 2014 року», — наголошують в арт-центрі.

Перфоманс Сантьяго Сьєрра – 1 000 000 USD в PinchukArtCentre (Київ)

Конференція YES «Чи став світ новим? І що це означає для України?» відбувається в Києві з 14 по 16 вересня.

The Village Україна писали про відеоінсталяцію Сантьяго Сьєрра в межах виставки «Крихкий стан», в якій представлена робота Марини Абрамович перформанс «Генератор».

 У 2017 році на зустріч ЯЛТИНСЬКОЇ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СТРАТЕГІЇ (YES) прибули екс-прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, екс-державний секретар США Джон Керрі та екс-державна секретарка США Кондоліза Райс, президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті, віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович, філософ і письменник Бернар-Анрі Леві.