З 27 по 30 вересня у Educatorium (галерея «Дукат») та Національному музеї Тараса Шевченка німецькі митці представлять свої роботи в рамках Arts and Film Biennale.

Проект Art and Film Biennale заснували в 2013 році у мистецькій колонії Ворпсведе (Нижня Саксонія, Німеччина).

Свої роботи представлять художниця Маргарет Келлі, скульптор Вальдемар Отто, німецький фотограф Рудіґер Любріхт, що став відомим завдяки своїм «Чорнобильським серіям».

Німці за допомогою мистецтва розкажуть про минуле та теперішнє мистецької колонії Ворпсведе, що неподалік Бремена.

«Бієнале покликана розповісти про мистецьку схожість європейських міст — Києва та Ворпсведе. Після того як Україна у 2016 році стала почесним гостем бієнале у Ворпсведе, ми щасливі, що цей міжкультурний обмін продовжиться у Києві та сприятиме зближенню наших країн», — коментує подію Юрган Хаазе, ініціатор та директор художнього проекту Art and Film Biennale.

Головною темою проекту є «Торгівля ілюзіями».

«Щодня люди стикаються з ілюзорними формулами та конструкціями кращого світу, що їм пропонують політики. Ілюзії викривлюють сприйняття людиною суспільства в цілому, думки про інші спільноти і культури. У своєму кураторському виборі я орієнтувалася на різні форми ілюзій, що існують сьогодні у суспільстві України та світу, на те, як художникам вдається їх опрацьовувати у своїй творчості», — зазначає куратор української частини проекту Катерина Рай.

У програмі заходу — кінопокази, музичні перформанси, лекції та публічні дискусії.

Зареєструватись на подію можна за посиланням.

Серед українських митців будуть представлені Інара Багірова, Катерина Бучацька, Олексій Золотарьов, Віталій Кохан, Денис Кравець, Марсель Онисько, Олексій Сай, Руслан Тремба, Ельміра Шемседінова, група GAZ.

Виставка триватиме до середини жовтня.

Коли: 27-30 вересня

Де: Бульвар Шевченка, 12 (Національний музей Тараса Шевченка) та вулиця Рейтарська, 8Б (галерея «Дукат»)

Вхід — вільний

Facebook