З 7 по 17 вересня у ArkSquat GogolFest фотограф Кріс Кулаковська представить власний фотопроект-інсталяцію «Поза часом».

Проект присвячений фонду «Старенькі», що збирає кошти на продуктову допомогу для пенсіонерів без близьких родичів і дітей. Він розповідає про історії літніх самотніх людей, «для яких час втратив значення».

Проект Кріс Кулаковської «Поза часом» в в арт-просторі AkT, липень 2017 / Андрій Шурпенков

«Я співпрацюю з фондом з початку цього року: фотографую і записую історії бабусь і дідусів — підопічних фонду. Серед них: колишні військові, інженери, викладачі, лікарі, митці… Всі вони пенсіонери переважно віком за 90 років», – розповідає Кріс Кулаковська The Village Україна.

«За допомогою деталей інтер’єру — старих крісел, хендмейд серветок, серванту, добірки книжок, килимів на стінах і підлозі, разом із портретами та історіями, інсталяція створює атмосферу того життя, в якому мої герої існують сьогодні. Одноманітність буднів, відсутність активної діяльності — всі ці умови залишають їхнє життя поза часом», – пояснює авторка проекту.

Проект виставлятиметься у ArkSquat GogolFest з 7 по 17 вересня — прибудові центру Довженко. Виставку відкриють 7 вересня о 19:00.

ArkSquat — це 4-поверхова будівля, 2000 квадратних метрів, в якій протягом місяця працюють художники і скульптори, актори і режисери, щоб представити своє мистецтво — розписані стіни, інсталяції, театральні і музичні вистави.

Проектом «Поза часом» виставляється вдруге. До цього його показали у липні 2017 в арт-просторі AkT.

Коли: 7-17 вересня
Де: ArkSquat GogolFest, Національний центр Олександра Довженка, вулиця Василькiвська 1, кімната 209