У шести містах України відбудеться фестиваль «Кіно проти корупції». Фестиваль стартує 14 вересня.

До програми увійшли шість європейських фільмів, які досліджують природу корупції – від зловживання владою політиків та корпорацій до побутових конфліктів.

«Брудні ігри» – фільм-розслідування про порушення прав людини у контексті спортивних заходів, а також корупційні схеми у футболі, боксі та в американській професійній баскетбольній лізі NBA.

Кадр з фільму «Брудні ігри»

Сатирична драма від режисера Паоло Соррентіно «Дивовижний» розповідає історію італійського прем'єр-міністра Джуліо Андреотті, який обирався на свою посаду сім разів. Фільм було відзначено Призом журі Каннського кінофестивалю.

Герой німецької драми «Система» – молодий злодій, який після невдалого пограбування знайомиться зі світом колишніх агентів держбезпеки НДР і представниками світового лобі.

«Поза дитини» – румунська драма про автокатастрофу, винуватець якої хоче уникнути вироку. Стрічку було відзначено «Золотим ведмедем» і призом Міжнародної асоціації кінопреси (FIPRESCI) Берлінського кінофестивалю.

У трилері «П'ята влада» роль творця проекту WikiLeaks Джуліана Ассанжа виконав британець Бенедикт Камбербетч («Шерлок BBC», «Доктор Стрендж»).

Кадр з фільму «П'ята влада»

Соціальна драма Юрія Бикова «Дурень» говорить про байдужість місцевої влади, яка поставила під загрозу життя 800 мешканців старого гуртожитку. Фільм, знятий у пам'ять про Олексія Балабанова, удостоївся трьох премій міжнародного кінофестивалю в Локарно.

Усі покази безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті.

Відкриття фестивалю відбудеться у столичному кінотеатрі «Київська Русь». Покази також відбудуться у Кривому Розі, Полтаві, Сєвєродонецьку, Житомирі та Запоріжжі.

Щоб провести фестиваль у своєму місті потрібно подати заявку на club.arthousetraffic.com.