Арнольд Шварценеггер поширив відеозвернення до президента США Дональда Трампа і учасників акції Unite the Right у Шарлоттсвіллі.

У своєму зверненні Шварценеггер намагався пояснити Дональду Трампу, як би мала звучати його промова, після подій у Шарлоттсвіллі: «Як президент Сполучених Штатів і як республіканець я відмовляюся підтримувати прихильників ідеї переваги білої раси над іншими (white suprematist). Країна, яка перемогла армію Гітлера, – не місце для нациських прапорів. Партія Лінкольна навіть не стала б поряд з тими, зто носить військові прапори конфедерації, яка потерпіла поразку».

Також Арнольд Шварценеггер, який народився в Австрії через два роки після закінчення Другої світової війни, розповів, як це — рости серед колишніх нацистів.

«Я точно знаю, що ви не народилися з цими ненависними ідеями. З ними ніхто не народжується. Але ніколи не пізно зрозуміти: всі люди рівні і однаково цінні», – підсумував він своє звернення до учасників маршу у Шарлотсвіллі.


 11 та 12 серпня у американському місті Шарлоттсвілль (штат Вірджинія) відбулися акції протесту Unite the Right, в яких взяли участь неонацисти, ультраправі та ККК. 12 серпня авто в'їхало в ходу місцевих жителів, які виступали проти акцій расистського характеру, внаслідок чого одна людина загинула.

Президент США Дональд Трамп засудив насилля «з боку багатьох сторін» протесту, не виділивши окремо ‎ультраправих.‎