Фестиваль Docudays UA випустить вісім найкращих фільмів із цьогорічної програми у прокат. Про це повідомляють організатори.

Добірку DOCU/ХІТ покажуть у вересні в Києві, Львові, Харкові, Одесі, Сумах, Дніпрі та Херсоні.

«Цього року вісім фільмів об'єднані темою подорожі. Ми мандруємо увесь час — у просторі й часі — крізь різні етапи нашого життя. Іноді подаємося світ за очі, аби перейти кордони інших культур та інших людей, залишити позаду себе колишнього і, зрештою, зустрітися із собою нинішнім», — розповідає піар-директорка Docudays UA Дар'я Аверченко.

Серед фільмів, що ввійшли в добірку, є дві роботи українського режисера Сергія Буковського — «Завтра свято» та «Головна роль».

Трейлер фільму «Головна роль»

Також у прокаті буде фільм про перший в історії Північної Кореї рок-концерт «День звільнення» режисерів Уґіса Олте та Мортена Траавіка.

Також вийдуть у прокат: «Війна химер» Марії та Анастасії Старожицьких, історія дитячого джаз-бенду з Херсона «Діксі Ленд» Романа Бондарчука та іронічна картина про прощання з радянською епохою в Україні «Ленінопад» Світлани Шимко, «Нове життя Ґоґіти» режисера Левана Коґуашвілі та фільм «Без назви» режисерів Міхаеля Ґлавоґґера і Моніки Віллі.