Ірландський актор Ейдан Тернер стане членом журі Національної конкурсної програми 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю, повідомляється на сайті Національної спілки кінематографістів України.

Акторська кар’єра Ейдана Тернера почалася в Ірландському національному театрі Abbey у 2004 році. У 2008 році він дебютував з головною роллю у фільмі «Тривога». Ейдан Тернер знімався в таких серіалах: «Відчайдушні романтики», «Тюдори», «І нікого не стало».

Світову популярність актору принесла роль гнома Кілі у трилогії режисера Пітера Джексона «Хоббіт». У 2014 році актор став переможцем Empire Awards у номінації «Найкращий чоловічий дебют» за роль у фільмі «Хоббіт».

З 2014 року Ейдан Тернер — постійний гість Одеського міжнародного кінофестивалю. Цього року актор став обличчям промо-відео 8-го ОМКФ. На Одеському міжанродному кінофестивалі–2017 Ейдан Тернер увійде до складу журі Національної конкурсної програми.

 Раніше було оголошено, що до журі 8-го Одеського МКФ увійде акторка з «Гри Престолів». Фестиваль відбудеться з 14 до 22 липня.