В четвер, 24 травня, розпочав роботу Lviv Media Forum. Цьогоріч головна тема «Шу(че)каємо Нові алгоритми. Журналістика в Епоху постправди».

Триденній Lviv Media Forum дещо змінів формат. Цьогоріч більший акцент — на практиці, знайомстві учасників з реальними кейсами.

Окрім батлів, доповідей і публічних інтерв’ю на головній сцені, у другий і третій день можна буде відвідати 9 тематичних потоків: «Розслідування», «Ділова журналістика», «Медіаменеджмент», «Digital-журналістика», «Репортаж», «Сторітелінг», «Медіа і реформи», «Культурна журналістика», «Регіональні медіа».

Очікують на понад 110 спікерів з 15 країн.

Одним із нововведень цьогорічного «Медіафоруму» стане формат public talks. На головній сцені очільник «Громадського радіо» Андрій Куликов візьме інтерв’ю у генерального директора «1+1 медіа» Олександра Ткаченка. Російський журналіст Костянтин Еґґерт поспілкується із австрійською письменницею Сюзанною Шоль. Український медіаексперт Отар Довженко говоритиме з польською репортажисткою Катажиною Квятковською-Москалевич.

Окрім цього відбудеться показ фільмів Something Better to Come польської документалістки Анни Полак про інтеграцію окупованих територій в український медіапростір, презентація онлайн-посібника з медіаграмотності для школярів «МедіаДрайвер», дискусія про висвітлення прав меншин.

 V Lviv Media Forum — одна з найбільшіх подій у галузі медіа в Центрально-Східній Європі, яка пропонує майданчик для обміну знаннями й досвідом фахівців зі світу медіа про власний кар'єрний розвиток та розбудову компаній.