16 і 17 червня в Києві відбудеться Selector Pro професійний форум для представників музичної індустрії з України та Великобританії.

Перший форум буде присвячений актуальним процесам світового і британського музичного сектора, в тому числі питанням розповсюдження та продажу музики. У рамках події відбудуться воркшопи з музичного продакшну, продажу музики як на цифрових, так і на фізичних носіях, промоції гуртів.

Теми інших сесій: використання музичного продукту в кіно й на телебаченні, відеоіграх та рекламі; музика як об’єкт інтелектуальної власності, авторські та суміжні права, роялті, укладання контрактів із лейблами. Форум Selector Pro - частина програми 25-річчя Британської ради в Україні.

Серед спікерів буде співзасновник і директор Welsh Music Prize і фестивалю Sŵn у Кардіффі Джон Рострон, британський музикант Ghostpoet, менеджер Various Artists Еллі Джайлз, голова цифрової дистрибуції Proper Music Distribution Каміл Саттар.

Також будуть українські музиканти і продюсери: Ната Жижченко (ONUKA), Мілош Єліч (Океан Ельзи), Каша Сальцова («Крихітка»), Ігор Тарнопольський (продюсер Джамали), Валерія Чачибая (співзасновниця радіо «Аристократи»), Олександр Варениця і Григорій Фатьянов (Be Management Music & Publishing). Форум завершиться DJ-сетом Ghostpoet.

Повну програму буде оголошено в найближчі кілька днів і опубліковано на сайті Британської ради.

Вхід на події Selector Pro — вільний, на Selector Live — за квитками, які можна буде купити з 22 травня.

Місце — клуб Sentrum і студія Istok.