З 17 по 21 травня у «Мистецькому Арсеналі» відбудеться VII «Книжковий Арсенал».

Фокус-тема цьогоріч — «Сміх. Страх. Сила».

«Цього року говоримо про природу сміху, його багатоликість і визначальну роль у часи криз, як ми сміємося сьогодні, коли звичний світ дезінтегрується, і чи можна сміятися в такі часи», — кажуть організатори.

МІЖНАРОДНА ПРОГРАМА. На фестивалі запланована участь понад 50 письменників, літературних діячів та митців із США, Канади, Великобританії, Японії, Швейцарії, Норвегії, Швеції, Німеччини й інших країн. Серед гостей фестивалю: Джозеф Макелрой(США), Аскольд Мельничук (США), Джонатан Коу (Велика Британія), Франц Голер (Швейцарія), Мартін Поллак (Австрія), Звонко Каранович (Сербія), Карл Шльоґель (Німеччина), Анжей Фрішке (Польща), Анна Хьоґлунд (Швеція), Їржі Гаїчек (Чехія).

Кураторська програма Оксани Забужко «Розкажи мені про мене» (Література в світі глобального непорозуміння). Оксана Забужко вестиме розмову з чотирма спікерами, які ділитимуться думками про те, що може література під час війн та криз.

Фото: facebook.com/BookArsenal

Візуальні проекти і виставки. Спільно з проектом Павла Гудімова та Діани Клочко «Українська візуальна книга» пройде цикл подій, на яких дискутуватимуть про візуальну книгу, українські видання про мистецтво, фотокниги та артбуки. Відбудеться виставка плакатів молодих графічних дизайнерів «Сміх.Страх.Сила» та виставки ілюстрації «До речі, життя чудове» від Pictoric.

Серед інших заходів – благодійні, перфомативні проекти, артінсталяції, концерти та кінопокази.

 Фестиваль «Книжковий Арсенал» об’єднує літературу й мистецтво, представляє новинки видавництв, ілюстрації. Також будуть авторські читання та лекції критиків, культурних менеджерів та відомих письменників.