Подорож роботами Вінсента ван Гога, світова трансляція балетної постановки «Манон» і нові вистави Британського театру – спеціально для The Village Україна #KyivMusicFilm розповідає, які незвичайні стрічки можна подивитися в українських кінотеатрах у червні.

Виставка на екрані: «Ренуар – Невідомий художник»

4 червня

Виставка на екрані: «Ренуар – Невідомий художник»

П’єра-Огюста Ренуара знають і люблять насамперед за його імпресіоністичні полотна із зображенням Парижа. Ці картини входять до світової скарбниці живопису; проте сам художник швидко втомився від цього стилю і змінив курс. У цьому фільмі, спираючись на пізні роботи Ренуара в колекції фонду Барнса у Філадельфії, показано інший напрямок творчості художника, який досі викликає полярні реакції. У фільмі знову розповідають не зовсім відому нам біографію великого художника.

 Лінк

Британський театр у кіно: «Гамлет. Камбербатч»

5 червня

Британський театр у кіно: «Гамлет. Камбербатч»

Номінант на премію «Оскар» Бенедикт Камбербатч виконав головну роль у безсмертній трагедії Вільяма Шекспіра. Настільки успішно, що квитки на перші вистави розлетілися буквально за хвилини. Вічний сюжет детального опису не потребує: королівська родина, що розвалюється на частини після вбивства короля. Принц Гамлет, впавши в розпач, змушений мстити за смерть батька. Але те, що відбувається при дворі, ставить під загрозу не тільки безпеку всієї країни, а й глузд принца.

 Лінк

Виставка на екрані: «Мане: Життя на полотні»

10 червня

Виставка на екрані: «Мане: Життя на полотні»

Експозиція «Мане: Життя на полотні» у Королівській академії мистецтв Лондона стала першою в історії виставкою, присвяченою суто портретам пензля Едуарда Мане. Роботи, зібрані практично з усіх континентів світу, охоплюють увесь період творчості таємничого живописця. Ведучий програми, художник, письменник та історик мистецтва Тім Марлоу не тільки обговорить роботи художника із запрошеними гостями та експертами, а й запропонує глядачам цікавий екскурс в біографію Мане.

 Лінк

Британський театр у кіно: «Віяло леді Віндермір»

12 червня

Британський театр у кіно: «Віяло леді Віндермір»

«Віяло леді Віндермір» – одна з найбільш популярних п’єс Оскара Вайлда, яку вперше поставили в 1892 році. Сюжет розкриває подвійність моралі аристократичного класу і хитке становище жінки у пізньо-вікторіанському суспільстві. Леді Віндермір святкує день народження, і, здається, все готово для урочистостей. Однак її близький друг лорд Дарлінгтон порушує спокій дами своїм припущенням, що чоловік леді Віндермір має інтрижку – і об’єкт його почуттів буде присутній серед гостей свята.

 Лінк

Королівський балет «Манон»

13 червня

Королівський балет «Манон»

Постановка Кеннета Макміллана базується на французькому романі XVIII століття, адаптованому для оперного виконання Массне та Пуччіні. Одна з найбільш сильних драм Макміллана розповідає історію трагічного кохання Манон Леско та де Ґріє. Вони з першого погляду закохуються, але її брат проти приреченого на бідність союзу. Раптом Манон пропонують розкішне життя як коханці й вона дає згоду. На цьому, втім, історія не закінчується.

 Лінк

Виставка на екрані: «Імпресіоністи»

17 червня

Виставка на екрані: «Імпресіоністи»

Моне, Сезанн, Дега, Ренуар – імена, знайомі усім шанувальникам мистецтва. Це автори, за роботи яких вже кілька десятиліть йде запекла боротьба на великих аукціонах Лондона і Нью-Йорка. Але ким ці люди були в житті? Що надихало художників на нові відкриття в живописі та як вони створювали найвідоміші роботи? У пошуках відповідей на ці питання фільм розгляне нову унікальну виставку, присвячену ключовій фігурі арт-світу, винахіднику імпресіонізму як явища – паризькому колекціонерові ХІХ століття Полю Дюран-Рюелю.

 Лінк

Британський театр у кіно: «Кішка на розпеченому даху»

19 червня

Британський театр у кіно: «Кішка на розпеченому даху»

Родина з Міссісіпі збирається на бавовняній плантації у спекотну ніч – сьогодні день народження Великого Тата. Палюча спека майже настільки ж гнітюча, як і їхня брехня. Брик і Меггі перебувають на межі руйнування свого шлюбу через секрети і постійну напругу. Майбутнє сім’ї під питанням, і невідомо, чия правда переможе. Сієнна Міллер грає роль Меггі, а її партнерами стали Джек О’Коннел у ролі Брикі та Колм Міні у ролі Великого Тата. Прониклива поетична історія Теннессі Вільямса про боротьбу сім’ї за виживання – справжній шедевр ХХ століття.

 Лінк

«Вінсент ван Гог: Пшеничні поля та хмарне небо»

20 червня

«Вінсент ван Гог: Пшеничні поля та хмарне небо»

Події фільму розгортаються в голландському музеї Креллер-Мюллер – однієї з перших жінок у світі, яка займалася колекціонуванням творів мистецтва. Свого часу саме Креллер-Мюллер помітила незвичайну обдарованість ван Гога та на початку ХХ століття придбала понад 300 його робіт. Напрямок виставки визначили листи Тео ван Гога, молодшого брата митця, які ілюструють злети й падіння його життя, а також знайомлять нас із місцями, де жив художник – від Парижа до Провансу.

 Лінк

Виставка на екрані: «Гойя: Образи з плоті та крові»

24 червня

Виставка на екрані: «Гойя: Образи з плоті та крові»

Франсіско Гойя не лише найвідоміший художник Іспанії, а й людина, що передбачила настання епохи модерну. Художник підняв мистецтво портрета на нову висоту, й епохальна виставка в Національній галереї дасть змогу оцінити справжню велич генія. Особисті листи Гойї, подорож важливими для нього місцями і демонстрація його шедеврів – фільм починає дослідження надзвичайно насиченого життя художника.

 Лінк

Текст: Маргарита Токарєва

Фото: #KyivMusicFilm