З 7 по 17 вересня у Києві відбудеться десятий фестиваль сучасного мистецтва  Гогольфест. Цього року презентують оперу-балет Ark Влада Троїцького, Dakha Brakha з новою програмою, циркове шоу від Dakh Daughters та кабаре Terabak, а у Довженко-центрі організують мистецький сквот.

The Village Україна публікує програму та інформацію про абонементи Гогольфесту.

Гогольфест

ЛІНК

КОЛИ:

7-17 вересня

ДЕ:

ВДНГ; Довженко-Центр; Театр на Подолі

СКІЛЬКИ:

квиток на один день – 100-270 гривень, абонемент – від 270 гривень

Цього разу концепцією ювілейного Гогольфесту стала тема «Ковчег».

Влад Троїцький


Ми живемо в світі, який постійно нав’язує нам відчуття катастрофи, відчуття, ніби завтра все буде погано. Стає зрозуміло, що так жити не можна. Необхідне місце, де для того, аби не втратити свободу, відчуття себе людиною, можна було б реалізувати себе. Але де це місце? Які там правила? Ми задали собі ці питання і тому назвали концепцію майбутнього фестивалю Гогольфест «Ковчег». Ковчег – як місце порятунку. Ковчег – як місце для життя. Ковчег – як місце натхнення.


Втілення цієї концепції стане спільна україно-швейцарська опера-балет Ark, створена за мотивами Пісні Пісень царя Соломона зі Старого Заповіту, режисером-постановником якої стане Влад Троїцький.

Продовженням ідеї «Ковчегу» стало перетворення 4-поверхового будинку на території Довженко-Центру в ArkSquat, де митці можуть творити разом. Сквот розпочав роботу 25 липня і буде працювати до закінчення фестивалю.

Музичну програму на фестивалі матимуть Old Fashioned Radio, 20ft Radio, ДОБА.

Програма

7 вересня в Довженко-центрі відбудеться пре-паті відкриття Гогольфесту з прем'єрою спектаклю «Володар мух» по роману Вільяма Голдінга та виступом нового проекту Влада Троїцького – кабаре «ЦеШо?».

«ЦеШо?». Фото: Женя Люлько для The Village Україна

8 вересня в Театрі на Подолі відбудеться показ балету I Baslacchi. Omaggio a Fellini від італійського колективу Compagnia Artemis Danca.

9 вересня – офіційне відкриття Гогольфесту на ВДНГ з шоу-перформансом Dreams OFF за участі Dakha Brakha та виставою А Celebration Service по Мередіт Монк (американська режисерка кіно і театру – прим. ред.). На інших локаціях фестивалю покажуть виставу норвезького Proxy theatre (Довженко-Центр) та концерт від бельгійського Ensemble Nadar (Театр на Подолі).

10 вересня вранці відбудеться вистава для дітей від британського лялькаря Ендрю Пувіна, а ввечері – прем'єра опери-балету Ark та шоу uTopia від Dakh Daughters. У Театрі на Подолі – концерт бельгійського Ensemble Nadar.

11-15 вересня – театрально-хореографічна програма, можна буде побачити вистави нової української незалежної сцени.

16 вересня театрально-цирковий перформанс-кабаре Terabak de Kyiv (колаборація паризького театру Le Monfort та Dakh Daughters).

17 вересня відбудеться закриття фестивалю. У Театрі на Подолі– виставою «Фантазія» від Вільнюського Малого театру, у Довженко-Центрі – акустичним концертом-перформансом від німецького Ensemble Ascolta.

Абонементи

Вхід на фестиваль буде за одноденними квитками, абонементами та квитками на окремі вистави (вільний вхід на всю територію фесту включено).

Абонементи будуть двох видів:
 на уікенд (320 грн до 6 вересня; 370 грн з 7 вересня); 
 на всі дні фестивалю (420 грн до 6 вересня; 490 грн з 7 вересня).

Абонемент буде давати доступ до всіх локацій фестивалю, крім спеціальних (наприклад, вистави в закритих залах. На таких локаціях буде додаткова реєстрація через обмежену кількість місць.

Абонементи можна придбати онлайн. Одноденні квитки продаватимуться на вході і коштуватимуть від 100 до 270 гривень, в залежності від дня.

Фото: прес-служба Гогольфесту, Троїцький - platfor.ma