З 24 по 27 серпня у курортному місті Чорноморськ (Одеська область) пройде Koktebel Jazz Festival. На узбережжі виступатимуть близько 250 закордонних та українських музикантів: Karl Frierson, THMK Jazzy, Red Snapper, «Вагоновожатые», Asian Dub Foundation, Jay Jay Johanson, Shantel & Bucovina Club Orkestar та інші.

Щоб ви не загубилися в розкладі чотириденного фестивалю, The Village Україна підготував гід по виступах, розвагах і фудкорту.

Koktebel Jazz Festival

ЛІНК

КОЛИ:

24 – 27 серпня

ДЕ:

база відпочінку «Чайка», Чорноморськ (Одеська область)

СКІЛЬКИ:

квиток на один день – 190–550 грн, абонемент на всі дні – 1290 грн


 24 серпня

«День української музики»

До Дня Незалежності України на площі імені Стребко проходитиме святковий концерт за участі Романа Коляди та гуртів «Колір», Gо_A та ELIGAH.

Вхід вільний

Karl Frierson (DE) & Big Band Владимира Алексеева (UA)

Nu Jazz Stage

Колаборації з різними артистами. У різні роки він робив спільні виступи з гуртами «ДахаБраха» та Acoustic Quartet. Цього разу музичний експеримент Карл ставитиме разом із джазовим PERFORMANCE BIG BAND під керівництвом Володимира Олексєєва з Миколаєва.

Katya Chilly Group 432 Гц. (UA)

Nu Jazz Stage

Гурт обіцяє, що їх програма Katya Chilly Group 432 Гц. буде подібна морю – спекотна і хвилююча. Разом з Катею на сцені виступатимуть скрипаль, контрабасист, бандурист та інші музиканти, за етнічну складову відповідатимуть фолькльорні гурти «Витребеньки» та «Рожаниця».

THMK Jazzy (UA)

Nu Jazz Stage

Проект «THMK Jazzy» з’явився у 2005 році – гурт зробив джазові обробки до своїх найвідоміших пісень. А його ідея з’явилася після того, як музиканти ТНМК поспілкувалися із гуртом «Схід Side» на Koktebel Jazz Festival у 2004. До речі, востаннє глядачі чули Jazzy у 2015 році – гурт відіграв концерт у київському SETRUM разом із «Схід Side». Тепер проект вирішив дати програмі нове дихання – цього разу допомогати будуть саксафоніст Дмитро Олександров та піаніст Олексій Саранчин.

Shustov

Special Stage

Юрій – колекціонер та один із найкращих арт-директорів міста. Зараз він займається баром Alchemist. Shustov грає на платівках вже 17 років, його хвиля – це 70-80-ті роки, disco,  jazz house, electro boogie.

 25 серпня

Red Snapper (GB)

Nu Jazz Stage

Вперше на фестиваль Red Snapper завітали у 2008 і з того часу стали бажаними гостями та добрими друзями заходу. Дехто жартує, що гурту давно пора змінити країну проживання – вже занадто часто вони бувають в Україні (останій концерт був на початку цього року). Проте Red Snapper – профі, що завжди знаходять можливість надати нове звучання своїй музиці.

ВАГОНОВОЖАТЫЕ (UA)

Nu Jazz Stage

За чотири роки гурт перейшов від гаражного року до електроніки, тексти стали глибшими та почали начитуватися речитативом. Сольні концерти гурту збирають стабільно повні зали у Києві. Шанувальники у команди віддані і слідкують за розвитком творчого тандему у минулому фронтмену гурту “И друг мой грузовик” Антона Слєпакова та гітаріста “Lюк” Валентина Панюти.

Asian Dub Foundation (GB)

Nu Jazz Stage

Перший візит гурту з Великої Британії до Україну. Гурт виник у 1993 році у робочому районі Лондона, а заснували його британці непальського та індійського походження – хлопці настільки були захоплені соціальними проблемами, що це перенеслося й у тексти їхніх пісень. Працювали на одній сцені із The Cure, Rage Against The Machine та Radiohead.

 26 серпня

The  Elephants (UA)

Nu Jazz Stage

Український інді-проект – The Elephants співатиме на головній сцені фестивалю. Минулого року вони випустили два сингли Friends та Blue Eyes на новому лейблі Vidlik, з яким працює ONUKA.

Jay Jay Johanson (SE)

Nu Jazz Stage

Jay-Jay цьогоріч вже співав в Україні – на сцені Koktebel Jazz Festival на Atlas Weekend. Дискографія артиста нараховує 12 альбомів, його сингли займали топові місця у європейських чартах, а кліп на пісню On The Radio транслювали по українських музичних каналах.

Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE)

Nu Jazz Stage

Shantel, відоми як автор саундтреку до стрічки «Борат» та хіта Disko Partizani, везе у Чорноморськ спеціальну програму – SHANTOLOGY 30 years, разом із Bucovina Club Orkestar.

«Джазові історії» Олексія Когана та Jazz in Kiev

Сцена «Джаз і Море»

Олексій Коган вже більше 30 років живе джазом. Він автор та ведучий джазових радіопередач, арт-директор Alfa Jazz Fest та куратор джазової сцени на Koktebel Jazz Festival. Окрім всього – він має власний джазовий проект Jazz in Kiev, який збирає повні зали у столиці.

 27 серпня

The Hypnotunez (UA)

Nu  Jazz Stage

Команда з Вінниці, що стала відомою завдяки одному із талант-шоу України. Виступ команди визначили слухачі минулорічного фесту – серед них проводили анкетування, який гурт вони бажають знову почути у 2017 році. Лідером стали The Hypnotunez та ANTIKVARINIAI KAŠPIROVSKIO DANTYS.

ANTIKVARINIAI KAŠPIROVSKIO DANTYS (LT)

Nu  Jazz Stage

Литовський гурт, що став відкриттям минулорічного фестивалю. Цього разу везуть зовсім нову програму. Організатори сподіваються, що їх знову, як і в 2016, викликатимуть на біс чотири рази.

MARU (UA)

Nu  Jazz Stage

Спочатку гурт складався лише із двох виконавців – вокалістки Ольги Лукачової та контрабасіста гурту «Океан Ельзи» Деніса Дудко. У липні команда презентувала не лише новий альбом, але й розширений склад. Тепер музика MARU стала важчою, окрім джазу, фолку та етніки з’явилися справжні рокові ноти. Презентація платівки відбулася на Аtlas Weekend.

ARTISHOCK

ARTISHOCK – це фестиваль у фестивалі, який п’ятий рік поспіль проходить разом із Koktebel Jazz Festival. Цього року у програмі зустрічі із видавцем «Люта справа» – «Нове книговидавництво в Україні» Андрієм Гончаруком, джазменом Олексієм Коганом, культурологом Свіланою Островською, художником та письменником Іваном Семесюком.

 Програма

Кіно

У рамках фестивалю ARTISHOCK презентують арт-проект експериментального кіно «Створи власну кіноісторію». Під час фестивалю в Чорноморську почнуть знімати художній фільм JazzMore. Стати учасником знімального процесу може будь-хто. Творчу молодь просять надсилати листи-заявки на пошту.

 Лінк

Рекорд

В рамках фестивалю Koktebel Jazz Festival увечері 25 серпня відбудеться постановка рекорду України за кількістю вітрильних суден на одній локації від Odessa Yacht Week.

Фудкорти

Фудкорт займатиме чверть території фесту.

Багато учасників їдуть у Чорноморськ із Києва. Наприклад, фудтрак «Колібас», який готує сучасну вуличну їжу – американські бургери з української адаптацією та проект Souvlakі, що прославляються своєю грецькою кухнею. Італьйську кухню готуватимуть у «Томато» – навіть розробили спеціальний сендвіч із сьомгою, фетою та руколою.

Також тут можно буде спробувати справжню татарську кухню – чебуреки та інші національні блюда із айраном. На десерт можна поласувати італійським морозивом та смаженим морозивом з Таїланду.

Проживання

Оренда квартири у Чорноморську – від 400 гривень/доба, готелі – від 800 гривень/доба.

За умови оренди квартири таксі до фестивалю коштуватиме 30 гривнь в один бік.

Місце у наметовому містечку коштує 390 гривень / 4 дні. Якщо ви не маєте своєї палатки,спальника та каремату, їх можна взяти у аренду. Забронювати все необхідне можна за посиланням – goo.gl/yPjeBH.

Фото: Юрій Стефаняк