19 квітня стартує Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів. Вартість абонементу на 5 днів – 300 гривень, один показ коштує 50 грн.

Протягом 5 днів фестивалю покажуть більше 300 фільмів на 4 локаціях: кінотеатр Україна, ЛІРА, Будинок Кіно та Маріїнський парк. The Village Україна допомагає зорієнтуватись в програмі фестивалю.

Ілюстрації

ЄВГЕН величев

Якщо ви чекаєте на безвіз: кіно з Польщі, Чехії та Німеччини

 ZUBROFFKA. Польський хіт

21 квітня

19:00 – 20:30

Україна, Синя зала

5 фільмів

5 фільмів + Q&A з директором  ZUBROFFKA та автором програми «Польський хіт»  Кшиштофом Сєнкєвічем і режисером фільму «Чорне» Томеком Попакулом.

Це блок фільмів з польського фестивалю ZUBROFFKA,  який щорічно збирає професіоналів та аматорів кіно у Білостоку. До цієї програми потрапили 5 польських фільмів на тему різноманітності життя: історії про самотність у великому місті, вірші шкільної програми, розмови батьків та дітей про релігію. Польські режисери показують, якими є поляки у їхніх щасливих, сумних, інколи меланхолічних звичках та переживаннях.

 Празькій кіношколі 70!

Празька академія мистецтв представляє свою програму кінофільмів, розроблену факультетом кіно та телебачення (FAMU). Празька кіношкола входить до десятки кращих за версією кіножурналу The Hollywood Reporter. Там навчались Еміль Кустуріца, Мілош Форман та Агнешка Холланд. У програмі KISFF 9 чеських фільмів, серед яких історія про циклічність буття та Великий вибух, про те, як знайти споріднену душу у мільярдному суспільстві та про вуличний шкільний реп. Програму представить декан FAMU International — Джованні Роб’яно.

21 квітня

17:00 – 18:30

Україна, Синя зала

9 фільмів

 Берлінській кіношколі 50!

П’ять німецьких фільмів від берлінської академії кіно та телебачення DFFB. Покажуть історію про двох незнайомих жінок, які випадково застрягли в одному ліфті, про те, як складно батьку відпустити вже дорослу дитину, про стару жінку, яка згадує свою яскраву, але бідну молодість. Програму представить Станістав Данилишин — працівник берлінської академії, співзасновник компанії Faktura Films.

22 квітня

15:00 – 16:30

Україна, Синя зала

5 фільмів

Якщо ви йдете на Tіnder-побачення: фільми про секс

 MIDNIGHT SEXY SHORTS

Midnight sexy shorts at #KISFF2017 from KISFF on Vimeo.

Про що розмовляють статеві органи, яка історія створення клітора, у чому різниця між ретросексом та суперсексом, як домовитись про секс утрьох – на ці питання відповідає програма Midnight Sexy Shorts.

22 квітня

22:00 – 23:30

Україна, Червона зала

9 фільмів

 LET'S TALK ABOUT SEX, 16+

У  цьому блоці режисери шукають грань між цнотливістю і хтивістю. Після показу буде обговорення з авторами фільму «Тонка грань»: історія про молоду актрису, яка готується до своєї першої інтимної сцени у кіно.

21 квітня

Україна, Червона зала

22:00 – 23:30

4 фільми + Q&A з режисерами Даною Лерер та Ор Лі-Таль

Якщо у вас є дитина: дитячі фільми

 Дитячий короткий метр від VIS

Безкоштовна програма для дорослих з дітьми, до якої потрапили фільми з Віденського фестивалю короткого метру (VIS). До підбірки увійшла історія про жирафів у басейні, які тренують акробатичні стрибки, а також розповідь про велетенський дуб, що поселився у голландській вітальні та проста інструкція про те, як працює переробка органічного сміття. Фільми озвучать вживу актори, а після перегляду буде дискусія з дітьми про те, як дивитись корткометражне кіно.

21 квітня

13:00 – 14:30

Україна, Червона зала

Вхід за реєстрацією

11 фільмів

Якщо ви завантажуєте фільми через торенти: безкоштовні покази

 Dark side

Dark Side on #KISFF2017 from KISFF on Vimeo.

Фільми про жахи, які ховаються у людях. Наречену ніхто не впізнає на її ж весіллі, сім’я повертається до рідного міста, якого вже не існує, дивний звук вражає людство, а батьки знаходять сюрприз у плюшевому ведмедику дитини – підбірка фільмів про містичні сторони життя.

21 квітня

Початок: 23:00

Маріїнський парк

6 фільмів

Додатковий показ програми відбудеться  у неділю, 23.04.17, о 21:00

 Комедії

Комедії на #KISFF2017 from KISFF on Vimeo.

До фільмів цього блоку увійшла українська стрічка «Метро на Троєщину» про життя простого хлопця Васі. Також покажуть кіноісторії про проблемні стосунки, сусідство клубу сатаністів з клубом сексуальних ігор, про незнайомців, які хотіли просто зайнятись сексом.

22 квітня

початок: 23:00

Маріїнський парк

7 фільмів

Додатковий показ програми відбудеться у неділю, 23 квітня, о 16:00

Якщо б ви проголосували за Трампа: фільми про міграцію

 Там де нас нема

Програма фільмів про біженців, антигуманну позицію США і військові конфлікти в Ізраїлі та Сирії. Це короткометражки про життя людей у гарячих точках, про те, які проблеми виникають у їхньому житті, крім війни та політичного вигнання.

22 квітня

16:00 – 17:30

Україна, Червона зала

4 фільми

Якщо ви знаєте значення всіх літер в абревіатурі ЛГБТКІ

 Out & Proud

OUT&PROUD trailer from KISFF on Vimeo.

До програми увійшли 4 сучасні короткометражки про життя ЛГБТ: про кохання шкільної прибиральниці та учениці, про боротьбу за права геїв у Великобританії 60-х, про небажану вагітність тридцятирічної жінки.

20 квітня

22:00 – 23:30

Україна, червона зала

4 фільми

 Queer classics: короткий метр 90-их від Frameline

Frameline — найстаріший і найбільший фестиваль ЛГБТ-кіно в світі, який починав свою історію в 1977 році показами фільмів знятих на камеру Super 8 мм. Відтоді відбувається щороку в Сан-Франциско.

В Україні вперше покажуть ретроспективу короткометражок, які демонструвались у програмі Frameline на початку 90-их.

4 стрічки програми Queer Classics відтворюють дух, моду і буденне життя ЛГБТ-молоді 90-их у Північній Америці. У цих фільмах режисери говорять про актуальні проблеми епідемії СНІДу, неприйняття суспільством і намагання розібратись в складних стосунках людей однієї статі.

21 квітня

21:00 – 22:30

Україна, Синя зала

4 фільми

Якщо ви чекаєте на легалізацію марихуани

 Не понятно что идет

'Непонятно что идет' at #KISFF2017 from KISFF on Vimeo.

KISFF підготував підбірку короткометражок, які складно зрозуміти з першого разу. Самі організатори фестивалю пояснюють свій вибір так:

«Що може бути жалюгідніше від кіно, яке хоче в Канни і не розуміє, що є фільмом категорії Б? Ми підготували підбірку треш-фільмів, які зробили свій вибір сміливо і свідомо: вони відмовились від претензії називатись високим мистецтвом. Ми поважаємо авторів цих фільмів, адже в них немає амбіцій на статуетки чи поважний статус. Вони нагадують нам, що все в кінцевому результаті опиниться на смітнику, тому єдине, що ми можемо зробити поки живі — це добряче розважитись і посміятись», — з сайту фестивалю.

Детальний розклад усіх програм фестивалю можна знайти на сайті KISFF.

21 квітня

Україна, Синя зала

23:00 – 23:59

10 фільмів