В червні українцям міжнародні експерти одноголосно пророкують безвіз. А поки безбар’єрний проїзд в ЄС ще не запрацював, меломани мають час розпланувати фестивальний сезон. The Village Україна вирішив допомоги з вибором і підготував огляд головних європейських фестивалів. Де гратимуть Pink, Blink-182, Die Antwoord, Lana Del Rey і Moderat цього літа.

Червень

Десятий ювілейний фестиваль, на який приїдуть інді-рокери Imagine Dragons, фолк-рокери Kodaline  та французькі електронщики Justice. Поїздка на варшавський фестиваль – найменш затратний варіант для міні-відпустки у червні.

Де: Варшава, Польща

Коли: 2-3 червня

Квитки: 52-89 євро (1-2 дні)

Хедлайнери: Imagine Dragons, Kings of Leon, Years & Years, Kodaline, Justice, Martin Garrix

Nova Rock

Фестивальна локація – на кордоні трьох країн: Австрії, Угорщини та Словаччини.

Nova Rock 2017 має потужний лайн-ап, чотири сцени і кемпінг.

Де: Нікельсдорф, Австрія

Коли: 14-17 червня

Квитки: 170 євро

Хедлайнери: System Of A Down, Green Day, Blink-182, Slayer, Linkin Park, In Flames, Hatebreed, Architects, Suicide Silence, Fatboy Slim, Pendulum

Glastonbury –  один з найбільш відоміших фестивалів світу. Повний sold-out квитків відбувається за кілька хвилин з моменту старту продажів. Цьогоріч продажі запустяться 20 та 23 квітня.

Де: Пілтон, Велокобританія

Коли: 21-25 червня

Квитки: 269 євро

Хедлайнери: Radiohead, Foo Fighters, Ed Sheeran, The xx, The National, Katy Perry, Royal Blood, BadBadNotGood, The Cinematic Orchestra, Craig David, Kaiser Chiefs, London Grammar

Тут поєднується поп-, рок- та електронна музика. Цього року на фестивалі з’явиться додаткова четверта сцена. Кемпінгу немає.

Де: Оденсе, Данія

Коли: 22-24 червня

Квитки: 134-214 євро (1-3 дні)

Хедлайнери: Die Antwoord, Gogol Bordello, Kings of Leon, MØ, The Killers, Run DMC, Jimmy Eat World

На сцені фестивалю виступали Arctic Monkeys, Pharrell Williams, Florence & The Machine, Red Hot Chili Peppers, Jack White, The Black Keys та Blur. Цього року список запрошених гостей, окрім хедлайнерів, поповниться британцями Royal Blood, німцями Moderat та американським гуртом Warpaint. На фестивалі є кемпінг.

Де: Гдиня, Польща

Коли: 28 червня-1 липня

Квитки: 106 євро (4 дні)

Хедлайнери: Radiohead, Foo Fighters, The Weeknd, The xx

Чотири дні. Три сцени. У списку артистів — живі легенди рок-музики та нові гурти: Kaleo, Blues Pills, Glass Animals, Bonobo.  Фестиваль щорічно приймає близько 150 тисяч відвідувачів.

Де: Верхтер, Бельгія

Коли: 29 червня-2 липня

Квитки: 236 євро (всі дні)

Хедлайнери: System Of A Down, Blink-182, Linkin Park, James Blake, Radiohead, Royal Blood, Foo Fighters, Alt-J, Benjamin Clementine

Липень

Фестиваль був заснований в 2000 році трьома студентами. Проводиться в Петроварадинській фортеці. Має роково-рейвовий напрямок.

Де: Петроварадін, Сербія

Коли: 5-9 липня

Квитки: 149 євро

Хедлайнери: The Killers, Years & Years, Hardwell, Forest People, Paul Kalkbrenner

Вперше фестиваль відкрив двері для шанувальників рок-музики в 1994 році. Місце проведення заходу — Parque das Nações, в 15 хвилинах їзди від Лісабону.

Де: Лісабон, Португалія

Коли: 13-15 липня

Квитки: 55-109 євро (1-3 дні)

Хедлайнери: Red Hot Chili Peppers, Deftones, Foster the People, London Grammar

6 сцен, більше 100 живих виступів, величезний танцпол. Майданчик фестивалю знаходиться на півострові озера Gremmin. Можна зануритися у воду, якщо стане спекотно на концерті.

Раніше на цьому місці був кар'єр. Тепер Ферополіс нагадує живий музей індустріальної спадщини з п'ятьма 30-метровими тракторами, які в  наш час стали декорацією для Melt.

Де: Ферополіс, Німеччина

Коли: 14-16 липня

Квитки: 140 євро (190 євро з кемпінгом)

Хедлайнери: Bonobo, Die Antwoord, Fatboy Slim, M.I.A., Phoenix, Glass Animals, Maceo Plex

У лайнапі заявлена співачка LP, Norah Jones, deep house-артист Christian Loeffler's, лауреат «Гремі» Jamiroquai та інші. На території є кемпінг.

Де: Острава, Чехія

Коли: 19-22 липня

Квитки: 98 євро (112 євро з кемпінгом)

Хедлайнери: Alt-J, Imagine Dragons, Moderat, Benjamin Clementine

У свій час на французькому фестивалі виступали Public Enemy, Iggy Pop, Bloc Party, Method Man, Redman, The Offspring, Cypress Hill. Окрім рокерів у Марманді будуть артисти таких жанрів як­­­­: хіп-хоп (Mia), електроніка (Solomun), інді (London Grammar) тощо.

Де: Марманд, Франція

Коли: 22-23 липня

Квитки: 49-90-120 євро (1-2-3 дні)

Хедлайнери: MØ, Foals, M.I.A., Royal Blood, London Grammar, Beth Ditto, Nothing But Thieves, Petit Biscuit, Mac Miller

Lolla, фестиваль інді, рок, хіп-хоп і електронної музики, знайшов новий дім у Франції. Париж цього року долучається до Чилі, Бразилії, Аргентини, Німеччини та США в якості шостої локації проведення міжнародного фестивалю. Протягом двох днів відвідувачів будуть тішити Lana Del Ray, Skepta, Pixies, Alt-J, Ліам Галлахер. А хедлайнерами двох днів стануть Red Hot Chili Peppers і Weeknd.

Захід відбудеться на території іподрому Лоншан.

Де: Париж, Франція

Коли: 22-23 липня

Квитки: 79-149 євро (1-2 дні)

Хедлайнери: Red Hot Chili Peppers, The Weeknd, Imagine Dragons, Lana Del Rey, London Grammar, alt-J, LP, Glass Animals, Skepta

Серпень

Провідні артисти з усього світу, 50 концертних майданчиків, 7 днів атмосфери «острову свободи». «Сігет» не потребує додаткових презентацій. Можна хіба що додати, що цьогоріч українську музику на фестивалі представлять музиканти DakhaBrakha, які гратимуть на World Stage. 

Де: Будапешт, Угорщина

Коли: 9-16 серпня

Квитки: 65-299 євро (1-7 днів)

Хедлайнери: Pink, Kasabian, Tom Odell, alt-J, White Lies, Interpol, Rita Ora, PJ Harvey, The Kills, The Pretty Reckless, GusGus

Фестиваль — в годині їзди від Відня. Місце розташоване на березі річки Трайзен, правої притоки Дунаю. Є платний кемпінг.

Де: Санкт-Пельтен, Австрія

Коли: 15-17 серпня

Квитки: 150 євро

Хедлайнери: Placebo, The Offspring, Rise Against, Wiz Khalifa, Robin Schulz, Cypress Hill, Breaking Benjamin

Свято для тих, хто полюбляє техно, дабстеп,  хаус та вечірки у незвичних місцях. Фестиваль проводять  в покинутій фортеці в місті Пула, що на березі затоки Адріатичного моря.

Де: Пула, Хорватія

Коли: 30 серпня-3 вересня

Квитки: 188 євро + 82 євро кемпінг

Хедлайнери: Moderat, Grace Jones, Marcel Dettmann, Nina Kraviz, Ben UFO