Strichka Festival стартує у Києві 19 травня. Спеціально для The Village Україна київські артисти Дмитро Авксентьєв (Koloah) та Євген Єрьоменко (Pahatam) обирають власних фаворитів у лайнапі фестивалю Strichka.

Дмитро Авксентьєв

Koloah, Tropical Echobird

DMX Krew

Із творчістю Едварда я ознайомився, коли він приїхав до Києва більше як 10 років тому. За плечима музиканта 25 років створення музики: класного симбіозу фанку, диско, електро та чиптюна. Чудова музика для танців. Його виступ наживо не можна пропускати.

DMX Krew - Who's that Guy

Vladimir Ivkovic

Для мене це один із головних селекторів на сучасній сцені. Куратор лейблів Offen Music і Desolat. Дуже цікаво, що саме він буде грати на фестивалі.

Послухайте його мікси. Кожен з них – це окремий тріп у світ авангарду, нью-ейджу, експериментальної та автентичної, часто забутої музики з усіх куточків світу.

Vladimir Ivkovic at Dekmantel Festival 2017

Friedensreich

З Нікітою ми знайомі вже багато років. Мені подобається те, що і, головне, як він робить у плані музики. Відкривати «Стрічку» – велика відповідальність. Пам’ятаю, як у мене тремтіли руки торік, коли її відкривав я. Обов’язково прийду на самий початок, щоб почути і підтримати Нікіту.

Friedensreich – Like A Butter On A Silent Floor

Boris Divider

Іспанський музикант, власник лейблу DRIVECOM. Мене цікавить його лайв, тому що він робить повноцінний аудіовізуальний перформанс, одночасно керуючи і музикою, і відео.

Boris Divider – Citydrome

Женя Яременко

Pahatam

DJ Sneak і Phil Weeks

Снік – легенда другої хвилі чиказького хаусу і людина з великою історією. Філ Вікс – його легендарний французький колега, власник відомого лейблу Robsoul, на рахунку якого понад 200 вінілових релізів. Обидва – справжні хаус-гангстери, яких буде дуже цікаво послухати.

DJ Sneak - Love (1995)
Phil Weeks - Jack To My Groove

Luke Slater

Британський електронний музикант і діджей, із творчістю якого я познайомився завдяки лейблу Peacefrog. Це був реліз під одним з його псевдонімів Planetary Assault System – альбом Archives. Але його музика – це не тільки техно. Це й електро, як у альбомі Wireless, або синті-поп на альбомі Alright On Top.

Planetary Assault Systems - Twilight

SE62

А ще SE62, у якого нещодавно вийшла платівка на Rhythm N Vibe.

SE62 - Insomnia

І Назар з Борисом.

Noizar & Borys at Strichka Festival, Kyiv (Ukraine)