The Village Україна зібрав 12 фестивалів, на яких будуть слемитись, свінгувати, танцювати в морі та ходити босоніж.

Alfa Jazz Fest

ДЕ: Львів

КОЛИ: 23-27 червня

КВИТКИ: 250-800 гривень

Хедлайнери: Gregory Porter, Herbie Hancock, Gordon Goodwin's Big Phat Band, China Moses, Chucho Valdes Quartet, Chick Corea

Джазувати у Львові будуть на трьох майданчиках: на площі Ринок, біля палацу Потоцьких (вхід — вільний), та у залі, де розміститься сцена імені Едді Рознера. Квитків на основну сцену (імені Едді Рознера), де виступатимуть хедлайнери, вже немає. А от послухати музикантів на вулиці можна безкоштовно в усі дні. Ввечері у клубах Львова проходять джеми, тут можна поспілкуватися з музикантами після концертів.

Atlas Weekend

ДЕ: Київ, ВДНГ

КОЛИ: 28 червня-2 липня

КВИТКИ: 1500 гривень (усі дні), 300 гривень — кемпінг

Хедлайнери: The Prodigy, Three Days Grace, Submotion Orchestra, Jay-Jay Johanson, John Newman, Nothing But Thieves, Alex Clare, Бумбокс, Monatik, Сергій Бабкін, The Maneken

Минулого року за три дні фестиваль відвідали 142 000 людей. Навіть злива не завадила танцювати під Антоху МС та Gus Gus. Цього року організатори запрошують більше 200 артистів (минулого року було 157). На ВДНХ встановлять 5 сцен.

Ostrov Festival

ДЕ: Труханів острів, Київ

КОЛИ: 30 червня – 2 липня

КВИТКИ: 540 гривень (3 дні)

Хедлайнери: Ben Klock, Mano Le Tough, Cobblestone Jazz, Rødhåd, Sonja Moonear, Nastia

Фестиваль відзначає п’ятиріччя. Труханів острів на три дні стане епіцентром клубного життя. Три сцени та години виступів ді-джеїв у стилі хаус та техно.

Hedonism Festival

ДЕ: Труханів острів, Київ

КОЛИ: 7-8 липня

КВИТКИ: 450 гривень

Хедлайнери: Sevdaliza, Beissoul & Einius, Вагоновожатые

Київський острів вдруге переживатиме наплив «гедоністів» та шанувальників тріп-хопу, інді, електроніки та інструментального хіп-хопу.  Список артистів тут.

Vibronica Festival

ДЕ: локацію організатори повідомлять за день до фестивалю

КОЛИ: 13-16 липня

КВИТКИ: 600 гривень (до кінця травня, потім — 700 гривень)

Хедлайнери: DigiCult, Atomic Simao, Dhamika, Óperentzia

Електронна музика нонстоп біля Київського моря. Псітранс, ембіент, чілаут, мінімал, а ще лендарт, плетіння мандал, йога, ночівля у наметі й танці у воді.

Файне місто

ДЕ: Тернопільський іподром, в 7-ми кілометрах від Тернополя в напрямку Львова (траса H02)

КОЛИ: 20-23 липня

КВИТКИ: 820 гривень (200 гривень — кемпінг)

Хедлайнери: Guano Apes, Zadronic, Poets of the fall, Skindred, Брати Гадюкіни, Ляпіс 98

В 2017 році фестиваль вдруге відбудеться у чотириденному форматі. Цього року фестиваль проведуть на території тернопільського іподрому. Хто в кінці 90-х уявляв себе Lords of the Boards під хіт-парад Biz-Tv, той обов’язково має потрапити на виступ Guano Apes. Також не варто пропускати виступи Bloom Twins, Jinjer, Dakooka та I am waiting for you last summer.

Імпульс Фест

Де: арт-завод «Механіка», Харків

КОЛИ: 28-30 липня

КВИТКИ: 670 гривень

Хедлайнери: ТНМК, Бумбокс, Amatory, Сергій Бабкін, Друга Ріка, Rozhden, Animal ДжаZ

У 2016 році «Імпульс-фест» відкрив нову сторінку своєї історії. Фестиваль проводять у форматі open air. Цього року на фестивалі працюватиме дві сцени.

Головна сцена буде розташована під відкритим небом, в парковій зоні арт-заводу. Там же буде басейн, фуд-корт і бари. Мала сцена розташується в приміщенні, на концертному майданчику «ДвіжМаш», по сусідству з парковою зоною.

Крім музичної програми, будуть лекції, майстер-класи, автограф-сесії.

Бандерштат

ДЕ: село Рованці, Волинська область

КОЛИ: 4-6 серпня

КВИТКИ: 450 гривень (за два дні)

Хедлайнери: Бумбокс, Тартак, Воплі Відоплясова, O.Torvald, Антитіла, Скрябін, Крихітка, Vivienne Mort, Фіолет, Жадан і Собаки, Zapaska, Fontaliza

Цьогорічний фестиваль проведуть на новій локації біля Луцька в селі Рованці, яке знаходиться на іншому березі річки Стир. На територію фестивалю можна буде потрапити з центрального парку міста через міст. Як завжди, окрім Головної, буде працювати Тиха сцена та Urban Stage. На Гутірковій сцені проведуть зустрічі з лідерами думок та з ветеранами УПА. Обіцяють кінопокази українських фільмів, багато майстер-класів, книжковий ярмарок та ярмарок майстрів.

Zaxid Fest

ДЕ: село Родатичі, Львівська область

КОЛИ: 18-20 серпня

КВИТКИ: 250-940 гривень

Хедлайнери: Editors, Breaking Benjamin, Dark Tranquillity, Chelsea Grin, Pain, We Butter The Bread With Butter, Антоха MC, Noize MC

Різножанрова музика та світові артисти за бюджетну вартість квитків — два незмінні компоненти Zaxid Fest. Цього року працюватиме три сцени: основна, інді та рок. In Extremo, Антоха МС, O.Torvald, Vivienne Mort, Тартак, Noize MC — це лише невелика частина заявлених артистів. На фестиваль краще приїжджати заздалегідь, щоб зайняти кращі місця у наметовому містечку.

Z-Games

Де: Одеса

КОЛИ: 21-27 серпня

КВИТКИ: 800-1100 гривень

Хедлайнери: поки не анонсовано

Це перш за все спортивний, а потім вже музичний фест. В попередні роки тут виступав американський репер Xzibit, а на зимових Z-Games — гурт «Гриби» та Іван Дорн. Ну, а ще це гарна можливість поплавати в морі та подивитись на змагання зі скейтбордингу, BMX, кайтсерфінгу, брейк-дансу та тверку.

Brave! Factory

Де: Київ, вулиця Авторемонтна, 128, підприємство «Метробуд»

КОЛИ: 23-24 серпня

КВИТКИ: від 990 грн

Хедлайнери: Robert Hood, Octave One, Simian Mobile Disco, Francesco Tristano, The Bug, Derrick Carter, Romare, Egyptian Lover, Zebra Katz

Фестиваль електронної музики BRAVE! FACTORY назвав імена 40 учасників. Фест влаштовують на території заводу «Метробуд», що на Борщагівці. Виступи артистів відбуватимуться на п’яти фестивальних локаціях, розкиданих територією підприємтсва. Загальна площа танцювальних майданчиків – близько 3000 квадратних метрів (це 1/17 території заводу).

Koktebel Jazz Festival

Де: Чорноморськ, Одеська область, пляж бази відпочинку «Чайка»

КОЛИ: 24-27 серпня

КВИТКИ: 1090 гривень (390 гривень — наметове містечко)

Хедлайнери: Asian Dub Foundation, Shantel, Submotion Orchestra, Jay-Jay Johanson

Фестиваль «Коктебель» не потребує додаткових презентацій для цього варто лише проглянути список хедлайнерів за всі роки. Вже уп'ятнадцяте на чорноморському узбережжі «все буде джаз».

Respublica

Де: Кам’янець-Подільський

КОЛИ: 1-3 вересня

КВИТКИ: 400 гривень

Хедлайнери: Jinjer, Один в каное, Vivienne Mort, Жадан і Собаки, Антоха МС, Panivalkova

«Республіка» традиційно закриває фестивальний сезон. Біля фортеці XIV століття буде розташовано 5 сцен. Паралельно сюди приїдуть стріт-арт художники, щоб розмалювати архітектурні об’єкти у різних частинах міста.