Фестиваль сучасної електронної музики Strichka (20-21 травня) – це 9 локацій та 5 сцен для виступів артистів та 28 годин музики. На Стрічкоткацькій фабриці у Києві гратимуть Lil Louise, Monolake, Electric Indigo, Plaid, Aux 88, Nastia та ще близько двадцяти артистів світової та української сцени.

The Village Україна публікує таймап фестивалю та говорить з директором Closer Сергієм Яценком про основні локації фесту.

Фотографії

mixmag

Локація 1. Yard

Всі хто приходять на фестиваль потрапляють на основну локацію – у Двір. Тут починається фестиваль. Це вечірня локація – гучно слухати музику за дозвільними документами тут можна, на жаль, лише до 00:00.

Тут зібрані всі експериментальні артисти, все що стосується якихось нестандартних проявів – буде красиве візуальне шоу з екранами на весь двір.

У дворі відкриття – о 20:00, перший виступ – з 21:00. Два виступи будуть в surround-sound – це квадросистема з тиловими і передніми колонками. Так виступатимуть Koloah (Україна) та Electric Indigo (Австрія).

Тут же основний виступ Plaid. Вони виступатимуть з додатковим відеорядом, який використовуватимуть окрім наших екранів. До речі, на Plaid збираються багато людей, які взагалі нікуди не ходять, яким вже за 50. Багато хто чув Plaid з початку 90-х, а тепер можна почути і побачити його наживо.

У дворі в нас бар. На першу «Стрічку» ми зробили його маленьким, потім збільшили. А цього року бар буде на весь двір. Після фестивалю ми хочемо облагородити його на стільки, що навіть запустимо там вечірню кухню.

Після закінчення виступів експериментальних артистів у дворі локація продовжує використовуватись, але dj переміщуєтьcя в бар. Тут стане тихіше. Список артистів локації великий. Минулого року двір протримався до 13:00. Цього року у нього є шанс ще довше триматися.

 Strichka

КОЛИ: з 20:00 20 травня

до 00:00 21 травня

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ: 690 грн

FACEBOOK

Локація 2. Closer

Closer відчиняється з 00:00 – це місце, яке знають всі і всі біжать одразу сюди. Тому танцпол наповнюється через 5 хвилин після відкриття. Тут працює найпросунутіший бар – єдиний, де будуть складні коктейлі.

В Closer ми робимо хаус-музику. Першими гратимуть резидентки культового берлінсього клубу Panorama bar Tama Sumo & Lakuti – дві жінки, вони разом і живуть, і грають – така німецька родина.

В прайм-тайм ми, традиційно для Стрічки, ставимо українського артиста. Цього року буде Roman K.

Закриватиме танцпол Lil Louise – найбільш вимоглива зірка, з якою ми будь-коли зустрічались. Він гратиме стільки, скільки йому буде потрібно – ймовірно, до самого закриття хаус-танцполу.

Локація 3. 3-rd Floor

До 3-го поверху у нас вже звикли. На першому фестивалі були проблеми з навігацією, тому дехто навіть не знав про його існування і не зміг туди дійти.

Сюди переноситься виступ Nastia, яка просилась пограти техно. Туди перебирається Abelle і тут буде концерт Aux 88.

І тут буде виступ Monolake (live), через якого було багато суперечок – ставити його у двір чи на 3-й поверх. Це артист дуже високого рівня. Його єдина вимога – щоб під час виступу не було ніяких віжуалів. Тому ми і поставили його на 3-й поверх.

Локація 4. Mezzanine

Минулого року ми майже не використовували Mezzanine. Цього року ми робимо перепланування, ще тут побудували величезну терасу.

Цю локацію ми віддаємо промо-групі LOW, яка робить у нас вечірки, пов’язані з диско, хаусом і фанком. Основний гість тут – Superpitcher. Це головний артист лейблу Kompakt, який дуже добре балансує між поп-музикою і техно.

Локація 5. Otel’

Всі, хто тут грають – молоді артисти (окрім московського Ranishe Niyak). В Otel’ грає live наш резидент Lobanov.

Також тут грають три дівчини – Ponura, Adelina і Nastia Muravyeva. В Києві зараз бум на техно. Є багато молодих людей, які не ходять в Closer, тому що рано їм ще ходити сюди. От вони якраз ходять на вечірки, де ці дівчата постійно грають. Ми вирішили дати їм шанс, нехай у нас спробують.

Локація 6. Лесной Причал

Локація працює з 10:00. Цього року у нас тут 4 закордонних артистів. З них два живих виступи. Ми ще не вигадали, як будемо влаштовувати саундчеки для цих виступів – доведеться робити їх тоді, коли навколо буде стояти натовп.

Є окрема категорія людей, які взагалі приходять лише на Причал. Виспалися вночі та прийшли танцювати під сонцем. Для таких людей ми зробили дешевші денні квитки з 10:00.

Локація 7. Чайна

З локацій у нас додається Чайна – це київська студія ШООМ – ми будуємо цілий міст, щоб відвідувачі могли туди потрапити з тераси “Лесного Причала” (з «бару на кораблі»).

Тут обладнають чайну кімнату, щоб люди могли випити чаю і перепочити.

Локація 8. Сад

Зона, де можна посидіти і відпочити. До неї потрапляють через шоурум “24:00”.

Локація 9. Фудкорт

Фудкорт зустрічатиме всіх при вході. Тут буде 3 точки з їжею. Shankara займатимуться вегетаріанською їжею. Будуть ще бургери і рис на wok.

Квитки

Бажано купувати квитки в п’ятницю. Це зручно – тобі одразу одягнуть стрічку на руку і в суботу можна прийти будь-коли, пройти поверхневий огляд і одразу зайти на територію фестивалю.

З електронним квитком все одно доведеться стояти у черзі, щоб його відсканувати.

Стрічка на руці – це велика перевага: у нас 5 локацій, які одночасно працюють – якщо постояти 30-40 хвилин в черзі, то можна когось пропусти.

Не пропустити

Я б дуже хотів послухати Plaid, тому вечірня програма обов’язкова для відвідування.

Я б не пропускав виступ Nastia на техно-танцполі. Тому що з техно вона у нас ще жодного разу не виступала. А якщо прийшов слухати Настю, то вже треба лишатися на Aux 88 – як на мене, це найсильніший виступ з усіх має бути.

Таймап

Yard

21-00  Koloah - live

22-00 Electric Indigo - live

23-00 Plaid - live

00-00 THP all stars (Trippsy, Haathi, Pūoro)

03-00 Vero

05-00 SE62

07-00 Alex Savage (garage set)

10-00 LOW all stars

Closer

00-00 Tama Sumo & Lakuti

04-00 Roman K

06-00 Lil Louise

3-rd Floor

00-00 Igor Glushko

01-30 Monolake - live

02-30 Abelle

04-00 Aux 88 - live

05-00 Nastia

Mezzanine

00-00 Jazzmate

02-00 Plastikk

03-30 Superpitcher

06-30 Markovich

Otel'

00-00 Adelina

01-30 Ponura

03-00 Lobanov - live

04-00 Ranishe Niyak

06-00 Nastia Muravyova

Лесной Причал

10-00 Special Request

12-00 Noizar & Borys

15-00 Maayan Nidam & Julia Konig - live

16-00 Bambu

18-00 Thomas Melchior - live

19-00 Timur Basha & Shakolin

22-00 Yone-ko