Рада міністрів Польщі розробить нові правила міграційної політики, де візьме до уваги питання економічних мігрантів з України, повідомляє Польське радіо.

Як повідомив міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Маріуш Блащак, діючий документ 2012 року «не враховував ситуації міграційної кризи, з якою зіштовхнулась Європа». Як додав політик, важливими є два аспекти міграційної політики — вплив на ринок праці та безпека громадян.

Державний секретар міністерства внутрішніх справ і адміністрації Якуб Скіба зазначив, що слід розрізняти біженців та економічних мігрантів, а також виступити проти їх автоматичної релокації.

Також він наголосив на тому, щоб «взяти до уваги політику стосовно економічних мігрантів з України». У цьому питанні «необхідна співпраця багатьох зацікавлених державних органів».

Міністерство внутрішніх справ і адміністрації Польщі наголошує на необхідності конкретних дій, таких, як: ретельний моніторинг міграційних процесів, перспективне мислення про інтеграцію або асиміляцію економічних мігрантів та гарантія безпеки в контексті терористичних загроз.