Ніка Фадєєва народилася та виросла у Києві. Почала знімати у 2015 році, коли жила в Японії. З 2016-го долучилася до 380collective, який фокусується на розвитку української вуличної фотографії.

Ніка показувала свої роботи на KyivPhoto 2017  та виставці «Міста світу. Міські історії» в Росії у 2016 році. У березні 2018-го відкрилась персональна виставка Ніки в Києві – «Відображення».

Фото: Ніка Фадєєва

  Особливість Києва – його люди. Більшість із них не люблять потрапляти в кадр. Але що цікаво: чим далі від туристичних місць, тим більш відкритими стають люди.

Ніка Фадєєва

учасниця 380collective

«Був чудовий сонячний день. Я гуляла з собакою неподалік від Прорізної, присіла на тротуарі, оглядаюся. Повз нас пройшла ця дама. Вона зупинилась, погладила собаку та пішла далі.

Я провела її поглядом: елегантно зібране волосся, красивий плащ. Мене вразила її постава та високо піднята голова, незважаючи на те, що було помітно: ногам йти важко.

Однією рукою вона спиралася на тростину і тримала сумку з покупками, а друга рука була вільною – вона ніби танцювала у польоті. Я підбігла трішки ближче та зробила кілька кадрів.

За кілька днів я бачила її знову, намагалась познайомитися та показати знімок. Казала, що вона дуже красива жінка, хотіла поговорити, але та лише мовчала та усміхалась.

Я досі думаю, що в молодості ця жінка була балериною».

The Village Україна разом зі спільнотою «Українська вулична фотографія» у рубриці «Камера спостереження» розповідає про людей, які знімають місто.