Робочий графік, автомобільні затори, календар зустрічей, а ще спортзал і манікюр — лише частина буденності киянок. Аби залишатися продуктивними і спокійними, потрібно знаходити час для себе. Спільно з NIVEA ми попросили трьох жительок міста розповісти про улюблені місця Києва, де можна побути наодинці, знайти натхнення та відновити сили.

Даша Коломієць

теле- та радіоведуча, діджейка

 Ярославів Вал

Мені дуже потрібен час на самоті. Я прокидаюсь о 5 ранку, їду на один ефір, потім на інший, ввечері я іноді діджею. Протягом дня у мій простір потрапляє багато нових людей, з ними я ділюсь своєю енергетикою. У мене така професія, яку я називаю «емоційним обслуговуванням». І для того, щоб наповнитись, потрібно побути з собою, послухати себе, пізнати себе.

Я розслабляюсь музикою, вона також стала для мене способом заряду. Якщо у мене є перерва 20 хвилин між зйомками, і я розумію, що дуже втомилась, то можу просто увімкнути навушники і зануритись у музику.  Часто я гуляю пішки по Києву з навушниками і малюю у голові якісь картини, які я бачу. Ярвал — це та вулиця, яка надихає мене, вона наповнена цікавими персонажами, сюди сходяться різні люди.

Вперше я потрапила на Ярвал у 16, коли переїхала до Києва. На цій вулиці місто виглядає саме так, як мені подобається: затишні кав’ярні, старі будинки з високими стелями, тут я завжди зустрічаю знайомих.

 Ярославів Вал


Що Даша бере з собою:

Навушники Sennheiser

У свої 27 я вирішила, що маю навчитися діджеїнгу. Коли почала над цим працювати, то настільки занурилась у цю справу, що вирішила діджеїти лише професійно:  зводити наживо, купувати музику, мати професійне обладнання. Я розуміла, що халтурити не хочу, тому у мене з’явились професійні навушники, з якими я виступаю та інколи слухаю музику.

Анастасія Голобородько

консультант зі здорового харчування, КУЛІНАРНИЙ ЖУРНАЛІСТ

 ВДНГ

Я регулярно бігаю. Для мене важливо займатися бігом на свіжому повітрі серед природи, де є багато дерев. ВДНГ — зручне місце: тут немає машин, багато простору, небагато людей. Я тут випадково натрапила на теплицю, коли хотіла скоротити дорогу до «Пірсу 39». Теплиці особливі для мене, тому що в них багато скла, світла і зелені — в усіх подорожах я шукаю такі місця.

«Пірс 39» — це басейн під відкритим небом на території ВДНГ. Сюди класно приходити зранку о 7-7:20, щойно вони відкриваються. Зазвичай, я плаваю 1-2 кілометри, зустрічаю тут когось знайомого, ми йдемо разом снідати і потім починається мій типовий робочий день. Я потрапила сюди вперше минулого року, коли вони тільки відкрились. Мені тут подобається, бо це літня локація, на якій можна відпочити, але не з коктейлем, а у спортивному режимі.

 ВДНГ


Що Анастасія бере з собою:

Кросівки Nike Lunarglide 7

У мене дуже активний робочий графік. Для того, щоб ні про що не думати, не перевіряти пошту і розвантажити мозок, у мене є біг. Я можу у будь-який момент захотіти побігати, тому для цього завжди ношу з собою кросівки.

Даша Зарівна

Засновниця та CEO соціальної платформи Charitum

 Сходи з Поштової площі до Володимирської гірки

Я вважаю ці сходи своїм особистим чорним вігвамом — це дивне місце з особливою енергетикою. Так вийшло, що кожного разу я потрапляю сюди за день до того, як у моєму житті стаються великі зміни. Я би звісно хотіла сказати, що приходжу сюди сама, щоб посидіти на сходах і послухати музику, але це неправда. Я потрапляю сюди стихійно і непередбачувано.

Більше за все я люблю музику і читання, тому на самоті я слухаю платівки і читаю книги. Ще я зараз готуюся до іспиту GMAT, і так вийшло, що мені трапився чудовий учитель з математики. Завдяки йому я заново полюбила математику: він називає її гімнастикою для мозку, і я повністю згодна з цим визначенням. Крім музики і читання, я тепер іноді вирішую приклади і завдання — це тримає мене в тонусі і підвищує самооцінку.

 Сходи

з Поштової площі до Володимирської гірки


Що Даша бере з собою:

Блокнот Smythson

До вагітності у мене була хороша пам'ять — я відразу запам'ятовувала великі обсяги інформації. З народженням дитини ця здатність погіршилась — чула, так у багатьох буває. Тому мені дуже важливо фіксувати все письмово, щоб нічого не забути. У свій блокнот я записую думки, плани, ідеї, історії, які чую від людей — потім вони несподіваним чином виринають і допомагають мені в робочих процесах.