21 березня керівники Національного комплексу «Експоцентр України» Максим Бахматов і Максим Яковер повідомили про закінчення управління проектом. 28 березня обов’язки генерального директора Виставкового центру почне виконувати Євген Мушкін, екс-керівник розважального підрозділу телевізійної компанії StarLightMedia. Редакція The Village Україна публікує позиції керівників ВДНГ – колишніх та новопризначеного.

Максим Бахматов і Максим Яковер

колишні керівники ВДНГ

Ми очолили ВДНГ у 2015 році. На той час підприємство мало борг у 20 мільйонів гривень, його рахунки були заблоковані, а майже 300 гектарів території опинилися під прицілом забудовників.

За два роки підприємство повністю погасило заборгованість. А за підсумками 2016 року комплекс отримав прибуток у 2,5 мільйони гривень. Збільшення загального фінансового обігу підприємства в 2,5 рази, залучення інвестицій на суму в понад 150 мільйонів гривень та побудову сучасної опалювальної котельні – результати нашої роботи.

Команда ВДНГ спільно з партнерами запустила десятки подієвих та інфраструктурних проектів. Найбільш успішні – музичний фестиваль Atlas Weekend, конкурс інновацій VDNH Tech і розважальна зона «Зимова країна».

Згідно з соцопитуваннями, у 2016 році «Експоцентр України» відвідав кожен третій мешканець Києва. Цьогоріч до комплексу планує навідатися кожен другий киянин.

Ми прийняли рішення вийти з проекту сьогодні, коли переконані в стабільності зростання і впевнені у розвитку підприємства. Незважаючи на загальну підтримку, як з боку партнерів і інвесторів, так і з боку держави, законодавча платформа поки не дозволяє почати діяти відповідно до запропонованої нами концепції. А наша мета – реальні зміни.

Євген Мушкін

новий генеральний директор ВДНГ

Чому Експоцентр настільки важливий проект? За останній рік комплекс відвідало більше мільйона людей. Згідно з концепцією розвитку, ВДНГ є інноваційно-культурним центром. Це і про інновації, і про культуру, і про дозвілля, і про виставки, і про спорт, і про дітей. Це підприємство завжди на видноті – і рівень його успішності буде символізувати, куди рухається наша держава.

Я людина бізнесу, в першу чергу мене цікавить фінансовий добробут комплексу. Насамперед я зверну увагу на рух фінансів, на доходи і видатки. Буду підтримувати напрямки, які вже розвиваються. Є певні ідеї з приводу змін, але я поки не готовий ними ділитися.

Серед найбільш гучних проектів, які були на ВДНГ за останні два роки – проекти моєї команди. Це «Зимова країна», «Країна розваг», а також робота концерт-холлу і фудкортів. Прибутки, задекларовані у звіті попереднього керівництва, частково стали можливими завдяки StarLight Entertainment.

Зараз відбувається нормальний процес передачі справ. Та я зможу зрозуміти, у якому стані приймаю підприємство, коли більш детально вивчу фінансові звіти і договірну базу. У мене є підстави вважати, що цифри, оприлюднені в звітах, відповідають дійсності. Хлопці (Бахматов і Яковер, – ред.) надають всю необхідну інформацію, відповідають на всі запитання.

Підсумки роботи ВДНГ за 2015-2017 рік