Безвізу – рік. Тепер злітати в Європу так само легко, як поїхати в Одесу. А якщо вам хочеться чогось більшого, The Village Україна разом з онлайн-гіпермаркетом подорожей FARVATER.TRAVEL підібрали 7 європейських напрямків, куди можна податися на морський відпочинок.


Коста-Брава, Іспанія

Чотири години прямим чартером – і ви в Каталонії. Коста-Брава – це смуга Середземноморського узбережжя на північному сході Каталонії. Сюди не варто їхати на all inclusive, ви позбавите себе чималої частини задоволення від відпочинку. На курортах є безліч кафе, ресторанів з досить демократичними цінами, як для Європи.

Каталонська частина Іспанії – це паельї з каракатицею, чорний вермут з льодом та цедрою, острівні вина із сирами. Не полінуйтеся дійти до місцевого ринку: там чекають величезні оливки, ніжні апельсини та маленькі закуски із морепродуктами, до яких подають охолоджене біле вино. Якщо ви подорожуєте з дітьми, відвідайте парк розваг «Порт Авентура» в Салоу.

Крит, Греція

Ви ще не бували у Греції? Радимо почати знайомство з острова Крит. Прямі чартери із Києва та регіонів дають змогу дістатися до острова за 2,5 години. Згідно з давньогрецькими міфами, саме тут народився Зевс і саме тут відбулися численні пригоди богів та героїв стародавнього епосу.

Крит омивають відразу чотири моря, три з яких сходяться у бухті Балос. Рекомендуємо взяти машину напрокат і накататися вдосталь по великому острову, тут є що подивитися. Кносський палац, бухта Балос, де змішалися води трьох морів – Іонічного, Егейського і Лівійського. І як же без вечері в домашній камерній атмосфері грецької таверни?

Канари, Іспанія

Канари – це м’який клімат, елітні пляжі та ультрамаринові хвилі. Раніше курорт сприймався, як преміум, але сьогодні відпочинок на островах доступний для більшості туристів. Найпопулярніший із архіпелагу – острів Тенеріфе, до якого за сім годин долітають прямі чартерні рейси з Києва. Його унікальна риса – 12 кліматичних зон, від тропіків до вулканічної пустелі.

Якщо ви мріяли поплавати в Атлантичному океані, кращого місця годі й шукати: тут для вас на вибір і пляжі з білим та чорним піском, і екскурсії до китів та дельфінів. І, звісно, Канари – рай для гурманів, особливо тих, хто обожнює восьминогів, королівські креветки та інші морські делікатеси.

Італія

Якщо ви вагаєтеся, на яке море краще полетіти – прямуйте в Італію, де є аж 5 морів на вибір. І це якщо не рахувати море вина, море делікатесів та море шопінгу. Італія задовольнить будь-який смак та кишеню: тут є доступні курорти Ріміні та Лідо-ді-Єзоло, а є і шикарні вілли Капрі та Портофіно, біля яких можна легко зустріти Мадонну чи Саркозі.

Острови Сардинія і Сицилія приваблюють туристів своїми бухтами і кольором води. Що ще робити в Італії? Звичайно ж відвідати знамениті на весь світ міста: Рим, Венецію, Верону, Пізу, Флоренцію, Неаполь. І насолоджуватися італійською кухнею.

Португалія

Португалія – гостинна, багатогранна і доступна. Від лінивих лісабонських барів до енергійного серфінгу в Пеніше, від прогресивних дискотек електронної музики до меланхолійних традиційних концертів фаду. Але найбільше в Португалії притягує океан. Можна купатися у ньому, плавати по ньому на парусній яхті, пригощатися його дарами або просто дивитися на нього з мису Рока, крайньої точки Євразії.

Якщо стане сил відірватися від океану хоч на день – відвідайте відомий книжковий магазин у Порту (тут знімали кілька сцен із «Гаррі Поттера») або оцініть шедеври архітектури – палаци у Сінтрі. Енергії додасть океанічна кухня і, звісно, келих портвейну – головного символу Португалії.

Болгарія

Якщо ви не бажаєте далеко летіти і скучили за рідним Чорним морем, то до ваших послуг ціле узбережжя Болгарії. Долетіти сюди з Києва та інших міст України можна за півтори години. Звідси можна взяти екскурсії в сусідні країни, наприклад, у Туреччину або Грецію.

Проте й сама Болгарія варта уваги: древнє місто Несебр, ботанічний сад у Балчику, храми Бургасу, Долина Троянд. Звісно, якщо ви зможете знайти в собі сили відірватися від чудового пляжного відпочинку та принад місцевої кухні. До речі, у Болгарії є чимало дитячих таборів – як звичайних, так і тематичних, наприклад з вивченням іноземних мов.

Хорватія

Природа, в якій є синява моря і зелень лісів, мальовничі скелі та піщані бухти. Затишні маленькі міста немов зійшли зі сторінок середньовічних казок. Хорватія знаменита на весь світ своїми пляжами. Сюди їдуть не за шиком та сервісом, а за єднанням із природою.

Дві години чартером – і ви гуляєте давніми вулицями Дубровника, відвідуєте палац епохи Римської імперії у Спліті або відпочиваєте на пляжах Істрії чи Плитвицьких озер. Зважте, що у Хорватії обожнюють їсти: якщо вас запрошують «перехопити шматочок», ви навряд чи зможете самотужки піднятися з-за столу.


Матеріал підготовлено за підтримки FARVATER.TRAVEL

FARVATER.TRAVEL – сервіс, який дає змогу купити тур онлайн та отримати всі необхідні для поїздки документи на пошту без відвідин туристичних агенцій. За словами розробників, сайт покликаний стати аналогом Booking.com для пакетних турів. База сайту налічує понад 25 мільйонів турів від 29 найбільших туроператорів.


ФОТО: unsplash.com та wikimedia.org