Як поєднати Київ, червень і хорошу погоду? Поїхати автомобілем подалі від туристичних центрів і насолоджуватися панорамами міста і Дніпра. Дороги не всюди ідеальні, а схилястий ландшафт під силу не кожному авто. У цьому випадку краще обрати кросовер. The Village Україна разом з Lexus NX підібрали 6 панорамних місць у Києві, до яких зручно під’їхати на авто.

Лебедівка

Село Лебедівка розташоване за 12 кілометрів на північний схід від Вишгорода. Локація зручна для приїзду на авто, тому що сполучення не навантажене трафіком і дорога у задовільному стані. Машиною можна під’їхати до самої води. Пляж вкритий піском, тому влітку сміливо роззувайтеся, беріть каремати і влаштовуйте тут пікнік. Лебедівка лежить на лівому березі Київського моря, відтак у літню пору з 20:00 звідси відкривається чудовий краєвид на захід сонця, яке ховається за водосховище і заливає рожевим усе небо.

Як доїхати з Києва: переїдьте міст над дамбою, а за ним поверніть ліворуч і рухайтеся прямо до Лебедівки
краєВид з вікна авто: безкрайнє синє Київське водосховище


Вулиця Ватутіна у Вишгороді

Тут складно помилитися з локацією, тому що з усіх боків Київська ГЕС мальовнича. Якщо виїхати на вулицю Ватутіна у Вишгороді, опинитеся над пляжем на обриві й побачите все водосховище, як на долоні. Або ж можна спуститися машиною до води на бетонну кладку. Сюди краще приїздити зранку, тому що сонце сідає на цьому боці швидко. Із цікавих місць поруч – закинутий бобслейний трек, який збудували для підготовки радянських спорстменів. Трек розташований біля колишньої спортивної бази «Вишгора».

ЯК ДОЇХАТИ З КИЄВА: рухайтеся по вулиці Ватутіна у Вишгороді до лижної траси «Вишгора» й обирайте місце з найкрасивішим краєвидом
краєВИД З ВІКНА АВТО: Хвилеріз, Київська ГЕС, дамба


Труханів острів

У межах міста не так багато пляжів і місць відпочинку біля води, куди можна під’їхати на авто. На жаль, вихід до Дніпра у центральній частині міста щільно забетонований широкою смугою Набережного шосе. Але посеред річки є зелений оазис Києва – Труханів острів, найбільш зручний заїзд на який лежить через Північний міст. Труханівську вулицю добре освічують ввечері і вночі, також вона має якісне дорожнє покриття і густо оточена зеленню, тому, рухаючись по ній на авто, можна відчути себе далеко за межами великого міста. На острові багато закладів літнього формату, пляжів і спортивних майданчиків.

Як доїхати: з’їзд на Труханівську вулицю з Північного мосту на розв’язці біля парку «Дружби народів»
Вид з вікна авто: Набережне шосе, Пішохідний міст, Поділ, Арка дружби народів


Майданчик біля пам’ятника військовим льотчикам

Печерськ розташований на схилах Дніпра і завдяки своїй висотності став зручним районом для панорамних маршрутів по центру Києва. Одним з найпопулярніших майданчиків, до якого легко дістатися машиною, є пам’ятник військовим льотчикам (він же Леоніду Бикову), який встановлений на Дніпровському узвозі. Поруч багато кав’ярень, де можна взяти напій з собою. Літніми вечорами тут людно, тому зручніше залишитися в машині і спостерігати вечірній Київ або захід сонця з вікна. Але якщо ви потрапили сюди зранку – виходьте з авто і насолоджуйтеся красою туману над Лівобережкою і мостом «Метро».

Як доїхати: від Паркової дороги по Дніпровському узвозу вгору
краєВид з вікна авто: лівий берег Дніпра, Патріарший собор Воскресіння Христового, міст «Метро»


Панорама під мостом Патона

Відколи Русанівська набережна стала пішохідною зоною, під’їхати машиною у цьому районі до Дніпра стало не так просто. Але досі залишилася вузька доріжка, паралельна Дніпровській набережній, до якої можна спуститися. З неї відкривається краєвид на міст у новому ракурсі, а також видніються схили біля Дніпра на правому березі. Уздовж алеї встановили лавочки, висадили кущі й поклали нову доріжку, тому гуляти тут затишно і спокійно.

Як доїхати: з’їзд з мосту Патона ліворуч або праворуч
краєВид з вікна авто: «Батьківщина-мати», міст Патона, бізнес-центр IQ


Майданчик біля Пам’ятника засновникам Києва

Один з небагатьох спеціально облаштованих оглядових майданчиків біля Дніпра. Тут буває вітряно через близькість до річки, але поруч є Наводницький парк, тому можна сховатися в ньому і провести час біля фонтану, посидіти на траві або погуляти вздовж набережної. І скульптура, і парк з’явились тут не випадково. Вони стали подарунком місту і киянам на день народження Києва, який святкували у 1982 році – 1500-річчя заснування міста. Не радимо приїздити сюди у вихідні, адже багато весільних пар влаштовують тут фотосесії.

Як доїхати: по Набережному шосе перед виїздом на міст Патона
Вид з вікна авто: Лівий берег Дніпра, Венеціанський острів, Міст Патона


Матеріал підготовлено за підтримки

Lexus NX створений спеціально для міста. Це сміливий кросовер, який поєднує дизайн із сучасними технологіями. Відчуйте максимальну мобільність у місті, обираючи моделі з самозарядним гібридним двигуном або бензиновим турбодвигуном.

Lexus має найбільшу лінійку гібридних автомобілів серед усіх виробників. На сьогодні вже реалізовано понад мільйон гібридних автомобілів Lexus.