Медична лабораторія «Сінево» пропонує безкоштовно перевірити рівень глікованого гемоглобіну. За умови здачі загального аналізу крові – дослідження на глікований гемоглобін безкоштовне. Пропозиція діє до кінця весни в усіх центрах «Сінево» Києва та області.

Глікований гемоглобін (HbА1c) – показник середнього рівня цукру в крові за останні три місяці.

Цукровий діабет – це порушення вуглеводного обміну, розвивається тоді, коли підшлункова залоза не виробляє достатньо інсуліну або ж організм не може його ефективно засвоювати. Є три основних типи цукрового діабету: діабет 1-го і 2-го типу, а також гестаційний (цукровий діабет у вагітних). Із загальної кількості випадків близько 95% – діабет 2-го типу.

За даними Міжнародної федерації діабету, цукровий діабет діагностують у 1 з 11 дорослих. Проте можна запобігти виникненню до 50% випадків захворювання на діабет 2-го типу, якщо дотримуватися простих правил:

● Контролюйте вагу, адже надлишкова маса тіла або ожиріння істотно впливають на розвиток захворювання.

● Збалансуйте харчування та вживайте достатню кількість фруктів та овочів. Контролюйте кількість рафінованих вуглеводів і насичених жирів у своєму раціоні.

● Рухайтеся. Робіть перерви та фізичні вправи на роботі, користуйтеся сходами замість ліфта або ескалатора, виходьте на кілька зупинок раніше.

● Спіть достатньо. Обструктивне порушення сну (хропіння) та хронічне недосипання прискорюють виникнення захворювання.

● Регулярно обстежуйтеся і контролюйте показник глікованого гемоглобіну. За допомогою цього аналізу можна виявити захворювання на ранніх стадіях і запобігти його розвитку.

Здати аналіз крові


Матеріал підготовлено за підтримки «Сінево»