Основною подією святкової програми став військовий парад на Майдані Незалежності. Після закінчення святкування під Кабінетом міністрів пролунав вибух, постраждали двоє людей. The Village Україна розповідає про події Дня Незалежності у Києві.

У столиці святкові заходи розпочалися з урочистого покладання квітів до пам’ятників Тарасові Шевченку і Михайлу Грушевському.

Водночас на Русанівській набережній провели «Забіг у вишиванках». Спортивно-патріотичну подію, за словами організаторів, провели для родинної аудиторії.

О 10:00 на Майдані Незалежності розпочався «Парад військ».

Парадом пройшло понад 4 тисячі військових. Зокрема, близько 200 військових із країн НАТО. Серед інших – представники США, Канади та країн Балтії. Почесним гостем параду став міністр оборони США Джеймс Меттіс.

Після закінчення параду всі охочі змогли ознайомитися з новими зразками української військової техніки. Виставка триватиме до 25 серпня.

Хода Нескорених за участі родин загиблих героїв російсько-української війни та Небесної Сотні, а також ветеранів, медиків і волонтерів почалася о 12:00. Учасники вирушили Хрещатиком від Бессарабської площі до Михайлівського собору.

О 14:00 на Поштовій площі відбувся захід «Кримський дім об'єднує серця». Це перший святковий оупен-ейр, покликаний відтворити на Поштовій площі культурну атмосферу українського Криму.

Близько 14:06 поблизу будівлі Кабінету Міністрів пролунав вибух. Вибух стався між будинком Кабінету Міністрів та стадіоном Динамо.

У результаті вибуху чоловік та жінка отримали тілесні ушкодження. Cекретар РНБО Олександр Турчинов не виключив, що вибух міг бути терактом.

Вулицю Грушевського від перехрестя з Садовою перекрили правоохоронці.

Повідомляється, що 24 серпня порядок у Києві підтримувало 4,5 тисячі правоохоронців.

Фото: Володимир Шуваєв, Юлія Наконечна