The Village запитує в гостей Книжкового Арсеналу, чому вони прийшли на фестиваль і які книжки придбали.

Микола

37 років, менеджер з комунікацій


Арсенал подобається тим, що всі видавництва в одному місці й не треба думати про доставку, можна все разом купити. Тільки є одне зауваження: дуже шкода, що він наприкінці місяця, коли вже закінчується зарплата.

Я мав невеличкий список того, що хотів купити. Але, як завжди, не стримався та придбав більше. У мене декретна відпустка на місяць, і я ось вирватися накупити книжок. Син, на щастя, погоджується відволікатися від комп’ютера та залюбки читає. У нього якраз почалися канікули. Також купив книжки, які, сподіваюся, прочитаю сам. І ще декілька обрав на подарунок, наприклад, другу, який працює в ОБСЄ, купив книжку про добробати. Тепер головна проблема – знайти час усе це прочитати.

Віктор

28 років, вчитель української мови та літератури


Похід на Арсенал – це вже традиція. Зазвичай приходжу з дітьми. Сьогодні прийшов по книжки, бо завтра мої учні-випускники займаються останній день. І я роблю їм такі символічні подарунки. Придбав різні видання, аби діти розвивалися, краще розібралися зі своїм майбутнім.

Борис

26 років, редактор видавництва IST Publishing


Я тут представляю виставку харківської дитячої студії Aza Nizi Maza «Правило буравчика». Також приїхав презентувати книжки, у створенні яких брав участь. За годинку на Арсеналі купив для себе та друзів нові книжки та перевидання УКУ. Найважливіше придбання – це три роботи художників у рамках проекту Алевтини Кахідзе.

Віта

28 років, викладачка української мови та літератури


Я прийшла сюди з учнями. Закупилися книжками на наступний рік. Обрали ще книги із виступами, бо іноді готуємося до публічних промов. Ми з учнями також читаємо бізнес-літературу, видання з психології та художню літературу. Я мала план того, що хочу купити, дітям потрібно готуватися до ЗНО, а в нашій маленькій бібліотеці не було Довженка, який є у програмі.

Женя

31 рік, відеооператор


Я прийшов на Арсенал, бо він проходить щороку. Це певною мірою традиція для мене. Купив книжку нобелівського лауреата Річарда Фейнмана «Та ви жартуєте, містере Фейнман!» Я бачив багато цитат з неї, які активно шерили у соцмережах. І вони мені сподобалися.

Настя та Андрій

17-річні, студенти


Настя: Прийшли на Арсенал, щоб подивитися на книги, на те, що нове вийшло, можливо, щось купити. Я придбала Доріана Грея в оригіналі та «Першому гравцю приготуватися».

Андрій: Тут дуже багато книжок і вибрати тільки одну майже неможливо. Але я таки стримався та купив Лі Бардуґо «Шістка воронів». Це відома у всьому світі книжка, і я не міг повз неї пройти.

Еліта

38 років, дизайнерка взуття


Я купила книжку «Взуття-буття: Історія Nike, розказана її засновником» про сам бренд. Мені цікаво це з професійної точки зору. На Арсенал я йшла без конкретної мети, просто хотіла подивитися, що відбувається. Це дуже класна подія.

Вадим

52 роки, займається чоловічою модою


Купив книжку «І-Цзин», або ж «Книгу змін», влаштую собі «головний біль» у відпустці. Перед походом склав списочок потрібного і купив усе відповідно до плану. Щороку ходжу на Арсенал.