The Village Україна на станції глибокого сортування сміття спілкується з людьми, які на волонтерських засадах окремо збирають паперові, скляні і пластикові відходи і вчать це робити інших.

Ігор


працює в агросекторі

Після того як почав сортувати, починаю прискіпливіше дивитися на те, як в офісі, наприклад, хтось викидає пакетик з чаєм. Знаю, що потрібно викидати окремо органіку і чайний пакетик.

Я тепер розумію, наскільки це важливо, і намагаюся про це розповідати, але поки не так багато людей замислюється над цим. У нас вдома чотири бокси для паперу, органіки, Tetra Pak та різних пакетів. Добре мати щонайменше вісім, а краще двадцять, як тут.

Олена


менеджерка

Буваю на станції раз на один-два місяці. Я дізналася про проект «Україна без сміття» півроку тому, коли на роботу прийшли представники компанії. Відтоді сортую сміття. Давно замислювалася над питанням сортування, просто раніше нікуди було здавати.

Сергій та Стася


Сергій працює у «ProZorro.Продажі», Стася займається SMM на Old Fashioned Radio

Я тут вдруге, Стася – перший раз. Про станцію дізнався через Facebook. Побачив, що в Україні нарешті з’явилась організація, яка збирає сміття і відправляє на переробку. Раніше все сміття скидали до купи, але коли дізналися про станцію, змогли робити це цивілізовано. Ми також користувалися послугами мобільного пункту прийому вторсировини («Майстер добрих справ» – ред.), але вона рідко їздить близько до нас. На Подолі, де ми живемо, був ще один пункт прийому вторсировини, куди ми здавали сміття. Там приймали пластик, метал і, здається, скло, однак той пункт закрили.

Микола і син Олексій


фінансист

Заїжджаємо раз на два тижні. Дружина вичитала в інтернеті про це, вона в мене – голова ОСББ. Сортуємо загалом десь кілька місяців. Приїжджаємо на машині у вихідні. Сина беру щоразу, коли їду сюди, розповідаю йому про сортування.