Арештовану виховательку табору «Вікторія», де внаслідок пожежі загинули троє дітей, Наталію Янчик, звільнили з-під варти у залі Апеляційного суду Одеської області на поруки. Про це повідомляє у Facebook народний депутат Мустафа Найєм.

«Ступінь відповідальності Наталії встановить суд. Але разом з нею відповідальність повинні розділити службові особи обласної адміністрації, які підписували акти прийому-здачі робіт, перевіряли табір перед здачею, а також представники пожежної служби встановлювали систему оповіщення», – каже нардеп.

За словами Найєма, в ході засідання висвітлилося кілька фактів, а саме: що керівництво табору в односторонньому порядку без волі Наталії поклало на неї відповідальність за пожежну безпеку в таборі, не забезпечивши відповідний інструктаж, а також, що вона звільнилася з табору з тієї причини, що не хотіла нести відповідальність за порушення норм пожежної безпеки.

Наталію Янчик взяли 18 вересня взяли під варту на два місяці без права застави.

Її звинувачують у порушенні вимог пожежної безпеки, яке спричинило виникнення пожежі, загибель людей і майнову шкоду в особливо великих розмірах.

Як повідомлялось раніше, в ніч на 16 вересня в результаті пожежі, що виникла в одному з корпусів дитячого табору «Вікторія» загинуло троє дітей.

Прокуратура Одеської області повідомила, що директора табору взяли під варту без права на заставу.

Фото обкладинки: Мустафа Найєм