The Village розповідає про хороші звички та прості дії, які можуть зробити життя кращим. Цього разу поговоримо про те, чому варто дезінфікувати смартфон і як це зробити найкраще.

Тетяна Сімакова


Редакторка

Гортаєте Instagram у туалеті? Свайпите за обідом? Ховаєте смартфон під подушку на ніч? Майте на увазі – ваш найкращий друг набагато брудніший за дверну ручку в туалеті. Смартфон варто повністю дезінфікувати хоча б раз на день – це не тільки гігієнічно, а й допомагає зберегти екран та оптику камери від жирних плям.

Найпростіший спосіб – придбати спеціальний засіб для очищення екранів. Він підійде також для ноутбуків, телемоніторів та окулярів. Наносити його потрібно злегка змоченим краєм серветки з мікрофібри або тонкої бавовни. Після того відполірувати поверхню вже сухою частиною.

Як альтернативу спецзасобу можна використовувати легкий спиртовий розчин або в крайньому разі звичайні антибактеріальні серветки. Полірувати варто мікрофіброю, яка зазвичай йде в комплекті з окулярами (не забувайте періодично її змінювати). Водонепроникні гаджети, типу останнього покоління айфонів, можна вимити з милом. Для важкодоступних місць використовуйте зубочистки. І, звісно, перед будь-якою подібною процедурою вимикайте пристрій з розетки.

Для абсолютних ґіків є ультрафіолетові стерилізатори для мобільних телефонів, де заодно можна знезаразити, наприклад, навушники. До речі, коштують стерилізатори зовсім не дорого.

Порада: незважаючи на всі гігієнічні заходи, візьміть за правило не торкатися обличчя і слизових після того, як скористалися телефоном навіть на короткий час.

обкладинка: bramgino / stock.adobe.com