У Києві з 1 листопада вирішили посилити карантин, повідомив на брифінгу міський голова Віталій Кличко.

Із 1 листопада можна відвідувати тільки з негативним ПЛР-тестом або сертифікатом про вакцинацію:

  • кафе, ресторани
  • спортзали та фітнес-центри
  • ТРЦ
  • готелі
  • масові заходи
  • заклади соцзахисту
  • ЦНАПи

Діти та підлітки зможуть відвідувати ТРЦ тільки з батьками, які мають або COVID-сертифікат або негативний ПЛР-тест.

Навчальний процес у школах з 1 листопада переводять у дистанційний режим.

Садочки продовжуть роботу за умови вакцинації 100% працівників.

Громадський транспорт працюватиме, але їздити на ньому можуть лише пасажири з ПЛР-тестом або сертифікатом про вакцинацію. Перевіряти тести та сертифікати будуть не на вході в транспорт, а вибірково працівники поліції.

Кличко пояснив, що ситуація з коронавірусом погіршується. Збільшується кількість хворих і госпіталізованих. Через це він попросив Кабмін перевести Київ до «червоної» зони.


Україну з 23 вересня перевели до «жовтої» зони карантину, але частина областей уже в «червоній» зоні, зокрема Херсонська, Запорізька, Одеська, Донецька, Дніпропетровська, Сумська, Рівненська та Миколаївська. Ще сім областей переходять до «червоної» зони з 30 жовтня, це Київська, Львівська, Житомирська, Івано-Франківська, Луганська, Хмельницька та Чернігівська.

Рішення про перехід Києва до «червоної» зони ухвалює Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, поки що такого рішення не було. Але місто вирішило 29 жовтня зібрати місцеву комісію, яка має право встановити додаткові обмеження.

За даними КМДА, у київських лікарнях з COVID-19 перебувають 3334 пацієнти, зокрема 50 дітей. Загалом у важкому стані 2411 пацієнтів. На ліжках інтенсивної реанімації – 339 хворих, 59 підключено до апарату штучної вентиляції легень, ще 232 перебувають на неінвазивній штучній вентиляції легень. Кисневої підтримки потребують 2888 хворих.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі