Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що місто «днями» потрапить до «червоної» зони карантину.

За його словами, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 22 жовтня ухвалить рішення про запровадження в місті обмежень «червоної» зони карантину. Це має статися, бо «ситуація з розповсюдженням коронавірусу в столиці стрімко погіршується», пояснив Кличко.

«Останніми днями до лікарень столиці госпіталізують по пів тисячі хворих. І більшість із них – у важкому стані. Пацієнти, які потребують кисневої підтримки або штучної вентиляції легень. Ліжка в столичних лікарнях заповнюються. Уже понад 50% ліжок, які підготувало місто для лікування хворих на коронавірус, заповнені. А з киснем заповнені більш як 63%», – сказав міський голова.

Судячи з попереднього досвіду, «червону» зону в регіонах вводять за три дні після засідання Держкомісії. Якщо комісія ухвалить рішення щодо Києва 22 жовтня, як каже Кличко, то обмеження, імовірно, введуть з 25 жовтня.

ЩО ЗАБОРОНЕНО В «ЧЕРВОНІЙ» ЗОНІ

ЩО ДОЗВОЛЕНО В «ЧЕРВОНІЙ» ЗОНІ


Україну з 23 вересня перевели до «жовтої» зони карантину. Але декілька областей уже потрапили до «червоної» зони. Херсонська область перейшла в «червону» зону з 15 жовтня, а Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська – з 18 жовтня. Сумська область переходить до «червоної» зони з 23 жовтня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі