Європейський Союз офіційно відкриє кордони для вакцинованих від коронавірусу туристів, повідомив представник Європейської комісії під час брифінгу.

Наразі Рада ЄС працює над єдиною схемою впроваджень СOVID-паспортів. Переговори продовжать 20 травня 2021 року. 

ЄС також розширить список третіх країн із задовільною епідеміологічною ситуацією. Нові рекомендації тепер мають формально затвердити лідери країн союзу.


Раніше повідомляли, що в червні ЄС планує відкрити кордони для туристів, щеплених вакцинами від коронавірусу.

У березні 2021 року Європейська комісія представила концепцію єдиних цифрових зелених сертифікатів (Digital Green Certificate), які мають сприяти вільним подорожам країнами Євросоюзу під час пандемії COVID-19. Такі сертифікати будуть підтверджувати, що людина вакцинувалася від коронавірусу, одужала від нього або здала тести.

Їх мали запустити з 15 червня 2021 року. У Раді ЄС повідомляли, що сертифікати діятимуть не тільки для громадян-країн Євросоюзу.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, Україна домовилася з Європейською комісію щодо сумісності українського та європейського цифрових сертифікатів про імунітет від COVID-19.

В Україні внутрішній сертифікат, який міститиме дані про вакцинацію, негативні ПЛР-тести або одужання від COVID-19, може запрацювати вже в липні 2021 року, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі