За прогнозами Міністерства охорони здоров’я, наступними з «червоної» зони мають вийти Львівська, Київська, Запорізька, Одеська та Полтавська області, а також місто Київ, повідомив заступник голови МОЗ, головний санлікар України Віктор Ляшко.

Ці регіони, за словами Ляшка, будуть виходити з «червоного» рівня протягом тижня з 26 квітня. А місто Київ – «з дня на день».

При цьому, згідно з поділом МОЗ на карантинні зони за 24 квітня, всі ці регіони залишаються «червоними».

Станом на 24 квітня в Україні 12 регіонів у «червоній» зоні. Це – місто Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська.

У «помаранчевій» зоні: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Рівненська, Тернопільська, Черкаська – загалом дев’ять областей.

У «жовтій» зоні чотири регіони – Закарпатська, Івано-Франківська, Херсонська, Чернівецька області.


З 24 лютого в Україні діє адаптивний карантин, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу. Які обмеження діють у кожній із карантинних зон, можна прочитати тут.

У Києві з 20 березня ввели жорсткий карантин. Із 5 квітня до 16 квітня карантин ще більш посилили: закрили дитячі садки та школи, а проїзд у громадському транспорті дозволений тільки за спецперепустками. Наразі ці обмеження продовжили до 30 квітня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі