Загибель тварин у літаку української авіакомпанії МАУ почала розслідувати поліція, а сама авіакомпанія після цього випадку заборонила перевезення тварин у своїх літаках.

Також авіаперевізник почав службове розслідування через загибель тварин на рейсі 13 червня. «В авіакомпанії МАУ розпочато власне службове розслідування, на час котрого відсторонено керівника Дирекції з вантажних перевезень і логістики, а також за власним рішенням авіакомпанії накладено ембарго на перевезення тварин повітряними суднами B767, починаючи з 19 червня 2020 року», – кажуть у МАУ.

Компанія каже, що надала всі потрібні документи українським поліцейським, які вже відкрили провадження за ст. 299 Кримінального кодексу (жорстоке поводження з тваринами). «Правоохоронці проведуть усі необхідні слідчі дії, встановлять умови транспортування тварин і причини, які могли б спричинили загибель цуценят», – коментують у поліції.


15 червня Еббі Лорензен з Канади у Facebook повідомила, що 13 червня на евакуаційному рейсі МАУ загинули близько 40 тварин із 572, яких перевозили на літаку.

Про випадок також написало канадське видання National Post з посиланням на Канадське агентство з контролю за харчовими продуктами, яке почало власне розслідування. Більшість із загиблих – цуценята французьких бульдогів. Їх перевозили до Канади для продажу. Однією з можливих причин загибелі тварин може бути те, що вони задихнулися.

Спочатку МАУ не визнавали, що тварини загинули, і стверджували, що жодних претензій від відправників не отримували. Потім компанія визнала факт загибелі тварин, але відповідальності на себе не взяла.

Зараз у МАУ кажуть, що «робити висновки стосовно причин загибелі тварин варто після отримання офіційних документів зі сторони уповноважених органів Канади».