У рамках проекту добровольця та документаліста Олеся Кромпляса «Війна поруч» на вулицях Києва встановили низку металевих силуетів українських солдатів.

Силуети розташовані на Михайлівській площі, набережній на Поштовій площі, у Парку імені Петра Сагайдачного, Парку імені Тараса Шевченка, на майдані Незалежності та біля станцій метро «Олімпійська», «Льва Толстого», «Хрещатик», «Арсенальна», «Золоті ворота», «Палац спорту», «Поштова площа», «Контрактова площа».

«Проект «Війна поруч» покликаний нагадати українцям, що на сході держави, зовсім поруч, триває вже 5-й рік поспіль жорстка боротьба за їхні життя. Нагадати, якою ціною вдалося зупинити агресора та зірвати його ординські плани», – зазначають організатори.

Вулична експозиція триватиме з 13 червня по 22 липня. На кожному силуеті є посилання, за допомогою якого можна прочитати розповіді очевидців перших днів війни.

Також у рамках проекту доступна фотовиставка Олеся Кромпляса «Звільнення Маріуполя. Літо війни». Добірка складається з 20 фотографій про звільнення Маріуполя та Іловайська до моменту підписання Мінських угод.

Фотовиставка триватиме з 13 до 24 червня 2018 року в Національно-просвітницькому центрі «Трансформер».