Україна у світовому рейтингу якості доріг посіла 130 місце з 137-ми. Про це свідчать дані індексу глобальної конкурентоспроможності Global Competitiveness Index 2017-2018, складеного організацією «Всесвітній економічний форум».

Лідерами за якістю доріг визнано Об’єднані Арабські Емірати, Сінгапур та Швейцарію. До п’ятірки найкращих також увійшли Гонконг та Нідерланди. Десяте місце посіли Сполучені Штати.

Найгірші дороги серед аналізованих 137 країн виявилися в африканській країні Мавританії.

Втім, у загальному рейтингу розвитку транспортної інфраструктури Україна посіла 87 місце.

«Укравтодор» прокоментував результати рейтингу, акцентувавши на тому, що він складений на основі данних 2016-2017 років та не враховує стан українських доріг станом на 2018-й. 

«В даному дослідженні не враховано результати проведення ремонтів 2017 – початку 2018 року та відповідно, оцінка якості дорожньої інфраструктури здійснена без урахування цього фактору. Нагадаємо, минулого року в Україні було відремонтовано рекордну за останні 14 років кількість кілометрів доріг – 2177 км», – йдеться у повідомленні відомства.


 Рейтинг якості доріг та розвитку інфраструктури загалом – це одні з критеріїв для визначення індексу конкурентоспроможності країни (Global Competitiveness Index), який щорічно складає World Economic Forum (Всесвітній економічний форум). Мета дослідження – визначити здатність країни та її інститутів забезпечувати стабільні темпи економічного зростання, стійкі в середньостроковій перспективі.

 Серед інших критеріїв – макроекономічна стабільність, освіта, здоров'я, професійна підготовка кадрів, ефективність ринку товарів, послуг та праці, розмір внутрішнього ринку, рівень технологічного розвитку, конкурентоспроможність компаній тощо.

 Методологія дослідження World Economic Forum базується на комбінації загальнодоступних статистичних даних та опитуванні керівників компаній, яке організація проводить спільно з дослідницькими іститутами аналізованих у звіті країн.

 детальний рейтинг