Початок активної фази реконструкції Шулявського шляхопроводу відклали на невизначений термін через те, що Київрада має розглянути петицію з альтернативним варіантом реконструкції. Про це повідомляє УНН з посиланням на КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд».

Розгляд петиції з вимогою провести архітектурний конкурс на найкращий проект реконструкції запланований на 6 червня, зазначили у відомстві та додали, що проводять підготовчі роботи.

«Підготовчі роботи тривають... Початок робіт залежить від того, як будуть розглянуті варіанти. Ми маємо надію, що Петруку будуть наведені всі доводи, що його варіант не терпить критики і після того ми приступимо до роботи», – кажуть у комунальному підприємстві.

Нагадаємо, що однією з вимог є повернення до розляду проекту трирівневої розв’язки Віктора Петрука. Архітектурний конкурс пропонують провести у форматі бліц і допустити до нього лише ті проекти, які мають техніко-економічне обґрунтування.

Інша петиція на підтримку трирівневої розв’язки раніше набирала необхідні 10 тисяч підписів, але КМДА обрала проект неповного чотирилисника, розроблений інститутом «Київдормістпроект». За словами представників місцевої влади, цей проект менш затратний у фінансовому та часовому плані. Підготовчі роботи до його реалізації стартували 1 травня, а реконструкцію планували почати 1 червня. Орієнтовна вартість робіт становить 811 мільйонів гривень.