Документальний фільм «Процес: російська держава проти Олега Сенцова» виклали у вільний доступ для благодійних публічних показів солідарності з режисером по всьому світу.

Стрічка буде доступна для безкоштовної демонстрації до 31 липня, повідомляє Arthouse Traffic. Щоб влаштувати показ, треба заповнити заявку.

Заявки на показ фільму приймаються від дипломатичних представництв, провазахисників та волонтерів. Їх узгоджуватиме компанія-правовласник. Зазначається, що обов’язковою умовою показу є збір коштів для сім’ї політв'язня.

З 1-го червня фільм також можна подивитись онлайн за символічною ціною в 1 євро за посиланням.


 Фільм Аскольда Курова «Процес» розповідає про суд над Сенцовим і спроби родини, друзів та адвокатів звільнити режисера з в’язниці. Міжнародна прем’єра фільму відбулася у позаконкурсній програмі на 67-му Берлінському кінофестивалі.

 14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою відпустити всіх українських політв’язнів, яких утримують у Росії та в анексованому Криму.

 Акції на підтримку Сенцова відбудуться 1-2 червня у Києві, Гамбурзі, Берліні, Вроцлаві, Лісабоні, Дубліні, Лондоні та Парижі.

 У серпні 2015 року суд у Росії засудив Олега Сенцова до 20 років колонії строгого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму.