На відкритті фіналу Ліги чемпіонів UEFA у Києві не буде традиційного салюту, повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков у ефірі телеканалу «Прямий».

«Правилами і традиціями Ліги чемпіонів передбачено святковий феєрверк у місті. Організатори запитали у нас на це дозвіл. Їм пояснили, що восени 2014 Київрада ухвалила рішення про обмеження в столиці святкових феєрверків до завершення АТО. В УЄФА з повагою поставилися до такого обмеження», – сказав він.

За словами чиновника, можливі лише «піротехнічні заходи» на стадіоні під час відкриття, але повноцінного салюту не буде.


 26 травня на НСК «Олімпійський» відбудеться фінал Ліги чемпіонів УЄФА – матч між англійським «Ліверпулем» та іспанським «Реалом».

 У столиці очікують близько 70 000 іноземних туристів. Через це київські готелі завищили ціни у 30-45 разів та побили рекорд серед міст-учасників фіналу Ліги чемпіонів за останні 6 років.

 Орендодавці, що пропонують житло на ресурсах Booking.com і Airbnb, також підвищили вартість бронювання: квартири та кімнати пропонують за 40 000-260 000 гривень на добу.

 Щоб допомогти іноземним футбольним уболівальникам безкоштовним житлом у місті на період фіналу кияни запустили флешмоб #FreeKyivCouch4Fans.

 У центрі Києва обмежать рух на час підготовки та проведення фіналу Ліги чемпіонів.

обкладинка: Wembley Stadium, London / londonandpartners.com